ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομοτηνή: «Ελευθέρια» με Πανούση και Κουίκ

Κομοτηνή: «Ελευθέρια» με Πανούση και Κουίκ

Επίσκεψη στην Κομοτηνή πραγματοποιούν σήμερα, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό των «Ελευθερίων» της Θράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ο γενικός γραμματέας δημόσιας τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο παρέστη στη λιτάνευση της ιερής εικόνας της Θεομήτορος της ιεράς μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Μετά το πέρας της λιτάνευσης ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον αυριανό εορτασμό: «Η Θράκη είναι μέσα στην καρδιά μου, ως βορειοελλαδίτης, ως Μακεδόνας.

Τα «Ελευθέρια» σηματοδοτούνε πάρα πολλά πράγματα. Κυρίως σηματοδοτούν όλη αυτή την ελληνικότητα της περιοχής, η οποία εκπέμπεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Απλά και μόνο θέλω να πω μην προσπαθούν κάποιοι να παίξουν μ’ αυτήν την περιοχή. Η Θράκη είναι Θράκη και η Θράκη θα σταθεί όρθια και η Θράκη θέλει και τη στήριξη και θα την έχει από την κυβέρνηση σε όλα εκείνα που είναι αναγκαία ξεκινώντας από τις υποδομές και στην οικονομική ανάταση και ανάσταση. Χρόνια πολλά».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πανούσης εκθείασε τους δεσμούς που τον συνδέουν με τη Θράκη. «Τιμητικοί, συμβολικοί δεσμοί τόσα χρόνια. Εδώ διαμόρφωσα τα πάντα, την προσωπικότητά μου, τη βάση της πορείας μου. Ήρθα να δω τους φίλους μου, γιατί έχω φίλους εδώ, Θρακιώτες και να συμβάλλω κι εγώ με τον τρόπο μου στο να απελευθερωθεί ξανά η Ελλάδα από οτιδήποτε την καταπιέζει».

Ο υφυπουργός επικρατείας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην αυριανή παρέλαση της Κομοτηνής για τον εορτασμό της 14ης Μαΐου, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ ομιλία στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων» με θέμα «Ελευθερίες – ασφάλεια – δικαιοσύνη. Το τρίπτυχο της δημοκρατίας».

Σχετικές ειδήσεις