ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουντουρά για τουρισμό: Επενδύσεις που λίμναζαν, «ξεμπλοκάρονται»

Κουντουρά για τουρισμό: Επενδύσεις που λίμναζαν,  «ξεμπλοκάρονται»

«Η Ελλάδα στοχεύει να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των δημοφιλέστερων χωρών παγκοσμίως» επεσήμανε μεταξύ άλλων η Αν. Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά από το βήμα του συνεδρίου του Economist που κλείνει σήμερα (15/5/2015) τις εργασίες του.

Αναλυτικότερα, η κ. Κουντουρά παρουσίασε τους άξονες ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα είναι και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τόνισε μάλιστα πως "για πρώτη φορά μεγάλοι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες έχουν παρατείνει τις ημέρες που προσφέρουν για διακοπές στην Ελλάδα από τις 185 μέρες στις 210 μέρες.

'Οπως επεσήμανε η αν. υπουργός τουρισμού, το υπουργείο εργάζεται με στόχο την προσέλκυση Τουρστικών επενδύσεων κα ήδη επενδύσεις που λίμναζαν πλέον "ξεμπλοκάρονται" και είναι έτοιμες να υλοποιηθούν στην Ελλάδα.

Τέλος, πρόσθεσε πως στους στόχους του υπουργείου είναι η είσοδος σε νέες αγορές αλλά και η ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με στόχο την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις