ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη: Δεν θα είναι ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας

Μπακογιάννη: Δεν θα είναι ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας

Σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Γιάννη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης, αλλά και στους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα.

«Τίμιος ο αγώνας των καθαριστριών, αλλά οι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνεργοι δεν έχουν ψυχή; Γι' αυτούς δεν μιλάει κανένας;», δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βάλει πάνω από τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ το συμφέρον της χώρας: «Αδυνατώ να πιστέψω πως θα είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας».

Για το γεγονός ότι αυτός ο αριθμός των ανέργων δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, η κα Μπακογιάννη απάντησε: «Πράγματι, οι 1,3 εκατομμύρια άνεργοι δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια κι αυτό είναι αλήθεια. Όμως ο αριθμός αυτός τώρα αυξάνεται. Πρέπει να αυξηθούν οι επενδύσεις και να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα».

Ερωτηθείσα δε για το γεγονός ότι η Βουλή δεν έδωσε τα αποθεματικά της, υπογράμμισε: «Τα δικά σας λεφτά τα διασφαλίσατε, ενώ τα δικά μας όχι μου λένε οι πολίτες».

Και κάπου εκεί, η «γαλάζια» βουλευτής έβαλε στο στόχαστρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «απαράδεκτη» για την απόφαση αυτή της Βουλής.

«Εάν πιστεύει ότι μπορεί να δυσφημεί 300 βουλευτές και να τους εμφανίζει ότι διασφαλίζουν τους μισθούς τους την ώρα που οι πολίτες δυσκολεύονται, είναι βαθιά νυχτωμένη. Δεν μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις ερήμην των βουλευτών. Οι βουλευτές δεν θα αποφάσιζαν ποτέ κατ' αυτό τον τρόπο. Δεν δικαιούται η κυρία Κωνσταντοπούλου να εκθέτει το δικό μου κόμμα. Δεν πρόκειται να το δεχτεί κανένας από εμάς να απολογείται για το ότι διασφαλίζει τα δικά του, αλλά όχι του λαού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε τον δικό της απολογισμό: «Στη μεν οικονομία τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Η Ελλάδα πέφτει κατηγορία, έφτασε στο σημείο μηδέν. Βλέπω μία κυβέρνηση με πάρα πολλές ιδεοληψίες. Έφτασαν στο σημείο να θέλουν να βγάλουν από την φυλακή τον Σάββα Ξηρό και να μην ενδιαφέρονται για το μήνυμα που στέλνουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Για την Παιδεία, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Αποκορύφωμα είναι ο τομέας της Παιδείας. Αυτό που συνέβη είναι απαράδεκτο. Είναι το σημαντικότερο θέμα για την κυβέρνηση και είχαμε βρει ένα κοινό σημείο. Αυτή τη στιγμή έρχεται ο κύριος Μπαλτάς και κατεδαφίζει τα πάντα».

Από τα «βέλη» της κυρίας Μπακογιάννη δεν γλύτωσε ούτε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης: «Ο κ. Βαρουφάκης πρέπει να καταλάβει πως έτσι όπως πήγε την προσωπική του πορεία έχει μεγάλο πρόβλημα. Ξεκίνησε και είπε "δεν χρειαζόμαστε τα λεφτά σας". Δεν κάνει άλλη δουλειά από το να δίνει συνεντεύξεις και μιλάει προσβάλλοντας ή δεχόμενος προσβολές από άλλους. Η ομάδα άλλαξε και έχουν μπει άνθρωποι σοβαρότεροι. Η ομάδα αυτή δίνει μία σκληρή μάχη και αυτό το υποστηρίζουμε. Αυτή η μάχη πρέπει να καταλήξει με μία συμφωνία. Αν σε αυτή τη συμφωνία ο κύριος Τσίπρας χάσει την δεδηλωμένη, ε ας την χάσει!», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις