ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνία Βούτση - Παπαδημούλη για την επιλογή Παναρίτη

Διαφωνία Βούτση - Παπαδημούλη για την επιλογή Παναρίτη

Την αντίθεσή του με την επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπροσώπου του ΔΝΤ, αλλά και την αισιοδοξία του για την επίτευξη της συμφωνίας με τους δανειστές, εξέφρασε ο Νίκος Βούτσης -Παπαδημούλης: Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν.

«Διαδίδονται πράγματα ότι έχουν μπει στο τραπέζι που δεν είναι αλήθεια. Κυκλοφορεί ότι έχουν δρομολογηθεί απολύσεις ενώ δεν ισχύει», τόνισε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Εσωτερικών και συμπλήρωσε με νόημα: «Τα 100 βήματα που έπρεπε να έχουμε κάνει, τα κάναμε ήδη. Θα είναι διαυγής, αλλά επώδυνη η συμφωνία».

Ακολούθως, ο κ. Βούτσης, αφού υπογράμμισε ότι «θα κριθούμε σε βάθος τετραετίας και δεν θα έχουμε διαφοροποίηση απόψεων», σημείωσε πως «στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει σύγκλιση μετά από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων».

«Εμείς θέλουμε διαγραφή του μεγαλύτερου κομματιού του χρέους κι αυτό το λένε κι οι Αμερικάνοι ότι με τόσο χρέος δεν είναι εύκολο. Εμείς θέλουμε καθαρή διαγραφή», συνέχισε ο υπουργός, ενώ σχετικά με τον ΦΠΑ και τα άλλα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, ανέφερε: «Νομίζω πως αυτά τα πράγματα ακόμα δεν έχουν κλείσει όσο θα θέλαμε. Έχουν γίνει προσεγγίσεις αλλά έχουν μείνει δύο - τρία σημεία οικονομικής φύσης που πρέπει να λυθούν».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Βούτσης απάντησε πως «ό, τι είναι να γίνει γίνεται με τηλεδιασκέψεις ή με το τηλέφωνο. Αν είναι να γίνει κάποιο Eurogroup που θα διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας, καλώς να γίνει».

Βάζοντας, δε, ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θεωρεί εφικτή την επίτευξη συμφωνίας, ήταν σαφής: «Μέσα στην εβδομάδα μπορούμε και πρέπει να έχουμε λύση».

Ερωτηθείς τι θα κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση «εσωτερικών απωλειών» και συγκεκριμένα αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης, υποστήριξε: «Ό, τι προβλέπει το Σύνταγμα».

«Δηλαδή εκλογές;», συνέχισε ο δημοσιογράφος, με τον υπουργό να απαντά πως αν φτάσουμε ως εκεί δεν θα υπάρχει άλλη λύση, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν θεωρεί πιθανή τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο άμεσα προσεχές διάστημα.

Αφού ξεκαθάρισε στη συνέχεια για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πως «αν υπάρχει κάτι στην συμφωνία που δεν θα είναι θετικό, δεν θα "ξινίσει" στον έναν ή τον άλλο βουλευτή, αλλά πρώτα από όλους στον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε για την επιλογή Παναρίτη:

«Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του. Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης. Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και καλό είναι να αλλάζουν θέση, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα των αγώνων που δίνουμε κάθε στιγμή. Μπορούν να είναι και δίπλα και να επικουρούν. Τότε θα τους σεβόμουν περισσότερο»…

Καταλήγοντας πάντως ο υπουργός δήλωσε πως αν ήθελε να διαφωνήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα μπορούσε να το κάνει στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο…

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να επανεξετάσει το συγκεκριμένο ζήτημα!

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter: «Δεν συμφωνώ με την επιλογή της κ Παναρίτη για την εκπροσώπηση μας στο ΔΝΤ. Ζητώ από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να την επανεξετάσουν».

Σχετικές ειδήσεις