ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σόιμπλε: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας

Σόιμπλε: Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ελλάδας

Στην Ελλάδα …έριξε το μπαλάκι ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εξακολουθεί να κρατά άτεγκτη στάση απέναντι στη χώρα μας.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την οικονομία, σημείωσε- με αφορμή την χθεσινή (08/06/2015) συνάντησή τους- ότι παραμένει η διαφορά απόψεων με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Εμφανίστηκε δε εριστικός με την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι «ο αριστερός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε ήδη κατά την προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα να παίξει παιχνίδι επίρριψης ευθυνών (blame game) με την Γερμανία».

Πρόσθεσε δε «θα ήμασταν ανόητοι αν εμπλεκόμασταν σε αυτό».

Επίσης, δεν έδειξε καμία διάθεση προσέγγισης με την χώρα μας, λέγοντας πως «η Αθήνα πρέπει να αποφασίσει μόνη εάν θέλει να αναλάβει ένα δύσκολο φορτίο. Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό της» τόνισε.

Επίσης υποστήριξε ότι με την Καγκελάριο Μερκελ υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και χαρακτήρισε «φήμες» τα περί «χάσματος» μεταξύ τους.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στούμπ, ο οποίος δήλωσε οτι «τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης», ενώ σημείωσε ότι για κάποιους υπουργούς Οικονομικών εξαντλείται η υπομονή.

Εξέφρασε δε την άποψη, ότι ο κίνδυνος μετάδοσης από μια ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι τόσο πραγματικός όσο πριν από μερικά χρόνια, τόνισε ωστόσο ότι προκειμένου να επιβιώσει το ευρώ, πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι δημοσιονομικοί κανόνες.

Σχετικές ειδήσεις