ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντ. Μπακογιάννη: Είμαστε με το ένα πόδι στο γκρεμό, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις

Ντ. Μπακογιάννη: Είμαστε με το ένα πόδι στο γκρεμό, πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις

Την εκτίμηση ότι «είμαστε με το ένα πόδι στο γκρεμό αλλά έχουμε ακόμη καιρό» εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (16/06/2015) η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, λίγο πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Την ίδια στιγμή, μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων επεσήμανε ότι «πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να πετύχουμε το στόχο».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση και τα αποτελέσματα θα φανούν το επόμενο 15θήμερο ενώ άσκησε κριτική λέγοντας ότι η κυβέρνηση αντί για περικοπές δαπανών προτείνει νέους φόρους και δίνει μάχες οπισθοφυλακών:

-για τις ομαδικές απολύσεις ενώ κλείνουν 68 επιχειρήσεις την ημέρα και απολύονται όλοι οι εργαζόμενοι σε αυτές.
-για τις επικουρικές συντάξεις τη στιγμή που αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν θα καταβάλλονται καθόλου ή θα έχουν πολύ χαμηλότερη αγοραστική αξία.

Η κ. Μπακογιάννη συνέστησε επίσης προσοχή στην επίκληση των γεωπολιτικών πλεονεκτημάτων της χωράς λέγοντας ότι παρέχουν ευκαιρίες αλλά και κινδύνους.

Στο ίδιο συνέδριο ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι δεν υπάρχει εντολή για ρήξη αλλά για διαπραγμάτευση ενώ μίλησε για πάγωμα των μεγάλων επενδύσεων το τελευταίος εξάμηνο. Αναφερόμενος δε στις εξελίξεις με τους αγωγούς ανέφερε ότι μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις που περιόρισαν το μέγεθος των κοιτασμάτων στην Κύπρο ο αγωγός East Med (Κύπρος-Κρήτη-Ελλάδα) θα πρέπει να περιμένει την ανακάλυψη νέων ποσοτήτων.

Σχετικές ειδήσεις