ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας σε Μέρκελ - Ολάντ: Ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα επιβιώσει

Τσίπρας σε Μέρκελ - Ολάντ: Ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα επιβιώσει

Ως «ημέρα ντροπής για την Ευρώπη», χαρακτήρισε τη σημερινή ο Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας σε Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ πως δεν θα τους ζητήσει την άδεια για να κάνει δημοψήφισμα - Τι απαντά το Μαξίμου σε Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ανάφερε, μεταξύ άλλων, στη Γερμανίδα καγκελάριο, σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία πως μπορεί να εκφράζει την άποψή της, ωστόσο «η παρουσία της χώρας στο ευρώ δεν μπαίνει σε ερώτημα, η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα το κοινοβούλιο και θα αποφασίσει για το τι θα ρωτήσει στο δημοψήφισμα».

Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας, φέρεται να τόνισε στον Φρανσουά Ολάντ: «Αν κάνετε εσείς στη Γαλλία δημοψήφισμα, δεν θα σας πουν οι άλλες χώρες τι να ρωτήσετε».

«Ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα, θα επιβιώσει», κατέστησε παράλληλα σαφές ο πρωθυπουργός στους δύο ηγέτες, τονίζοντας επίσης ότι η «η δημοκρατία είναι υπέρτατη αξία στην Ελλάδα και το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup».

Κυβέρνηση σε Ντάισελμπλουμ: Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται, ενίοτε επιστρέφουν

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις!», τονίζουν στο μεταξύ κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου νωρίτερα.

«Όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση», προσθέτουν κύκλοι του Μαξίμου και καταλήγουν:

«Οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν. Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του, απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς».

Σχετικές ειδήσεις