ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα: Στις 14:00 συνεδριάζει η Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα

Δημοψήφισμα: Στις 14:00 συνεδριάζει η Μπούντεσταγκ για την Ελλάδα

Η Μπούντεσταγκ αναμένεται να συζητήσει σήμερα (01/07/2015) μετά τις 13:00 (τοπική ώρα, 14:00 ώρα Ελλάδας) το ζήτημα της Ελλάδας.

Εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για το θέμα θα εκφωνήσουν ομιλίες ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στο μεταξύ η επικεφαλής του κόμματος Die Linke Σάρα Βάγκενκνεχτ ζήτησε να διεξαχθεί δημοψήφισμα στη Γερμανία για τις πολιτικές διάσωσης.

«Θα ήθελα ο γερμανικός λαός να ερωτηθεί για το πιο σημαντικό πρόβλημα, για την αυτοαποκαλούμενη πολιτική διάσωσης», είπε.

Επίσης η Βάγκενκνεχτ δήλωσε ότι θα ήθελε οι Έλληνες να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Το πακέτο, το οποίο έχουν προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί τη συνέχιση της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθείται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα», εξήγησε.

Η Αμερική παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ελλάδα και θα συνεχίσει να παροτρύνει όλες τις πλευρές να βοηθήσουν να ξαναμπεί η χώρα σε πορεία ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών εχθές (30/06/2015).

«Η μη-πληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Έλληνες απόψε θέτει σε λειτουργία μια παλιά και παγιωμένη διαδικασίας στο ΔΝΤ για την αντιμετώπιση ληξιπρόθεσμων οφειλών», είπε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές να επιδιώξουν διαπραγματεύσεις που θα βάλουν την Ελλάδα σε πορεία ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης στη βάση αναγκαίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων και απαιτούμενης χρηματοδότησης ώστε να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του χρέους», πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις