ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα – Μέρκελ: Οι πόρτες για διαπραγμάτευση με την Ελλάδα παραμένουν ανοιχτές

Δημοψήφισμα – Μέρκελ: Οι πόρτες για διαπραγμάτευση με την Ελλάδα παραμένουν ανοιχτές

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως «οι πόρτες για διαπραγμάτευση με την Ελλάδα παραμένουν ανοιχτές».

Η κα. Μέρκελ επανέλαβε ό,τι και στο γερμανικό κοινοβούλιο, κοινώς πως «συμφωνούμε πως οι θύρες για διαπραγμάτευση με την Ελλάδα παραμένουν ανοιχτές».

Η ίδια πρόσθεσε πως χρειάζεται «μία κατάσταση που θα επιτρέψει ευρείες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη».

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως «κάθε κυρίαρχο κράτος έχει δικαίωμα σε δημοψήφισμα αλλά και τα 18 κράτη – μέλη της Ευρωζώνης είναι υποχρεωμένα να λάβουν θέση για το ελληνικό δημοψήφισμα», προσθέτοντας (ερωτώμενη σχετικά) πως η σχέση της με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχει υποστεί βλάβη.

Ερωτώμενη για την ένωση σταθερμότητας, η γερμανίδα καγκελάριος υπερθεμάτισε, λέγοντας πως: «έχω μιλήσει πράγματι για μία Ένωση δικαίου και σταθερότητας. Πρέπει να έχουμε ευθύνη για όλους. Αν χάσουμε την ικανότητά μας να φτάνουμε σε συμβιβασμούς, αυτό δεν είναι καλό για την Ευρώπη. Πρέπει να υπάρχουν δρόμοι για να σταθεροποιήσουμε την Ανάπτυξη».

Κατέληξε δε, στο ότι «δεν υπάρχει διαφωνία με τη γαλλική πλευρά πως κάποια στιγμή πρέπει να ξαναρχίσουν οι διαβουλεύσεις, αυτό είναι σε πρώτο πλάνο και είναι σημαντικό».

Σχετικές ειδήσεις