ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα – Σουλτς: Δάνειο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης

Δημοψήφισμα – Σουλτς: Δάνειο έκτακτης ανάγκης στην περίπτωση ανθρωπιστικής κρίσης

Όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα die Welt, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δηλώνει την ετοιμότητα των Βρυξελλών για χορήγηση δανείου έκτακτης ανάγκης που θα καλύψει ενδεχόμενη ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Σε αντίθεση με την ακατάσχετη κινδυνολογία της... "τρόικας εσωτερικού", των καναλαρχών και των συμφερόντων, οι Ευρωπαίοι διαμηνύουν με κάθε τρόπο πως δε θα αφήσουν την Ελλάδα στη μοίρα της. Οι δηλώσεις των Ευρωπαίων πως δε θα επιτρέψουν μία επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, διαψεύδει με τον πιο κραυγαλέο τρόπο τα τρομολαγνικά σενάρια που διοχετεύονται σκοπίμως μέσω των ελληνικών Μέσων αλλά και μέσω κύκλων των Βρυξελλών: «...Δε θα εγκαταλείψουμε αβοήθητους τους ανθρώπους στην Ελλάδα», τόνισε λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξή του στη Bild, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το αυτό επανέλαβε και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

«Ίσως χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ώστε να είναι σε θέση να καλύπτει τις κρατικές προμήθειες και να δίνει χρήματα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σύντομα θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια στις Βρυξέλλες», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσθέτοντας με νόημα πως: «Κανείς δε θα αφήσει στη μοίρα τους τους ανθρώπους της Ελλάδας».

Welt

Ο ίδιος επανέλαβε πως, στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός απορρίψει το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο αυριανό δημοψήφισμα, η κατάσταση στην Ελλάδα θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη: «Αν ελληνική κυβέρνηση ξεμείνει από χρήματα, λόγω του ότι θα έχει απορριφθεί νωρίτερα το μεταρρυθμιστικό σχέδιο των εταίρων στο δημοψήφισμα, η υπάρχουσα κατάσταση δε θα βελτιωθεί. Χωρίς περαιτέρω χρηματοδότηση οι μισθοί δε θα καταστεί δυνατόν να πληρωθούν, το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει, οι ανάγκες σε ενέργεια και οι δημόσιες μεταφορές δε θα μπορούν να καλυφθούν και οι εισαγωγές ειδών πρώτης ανάγκης θα σταματήσουν γιατί κανείς δε θα μπορεί να πληρώσει».

Σχετικές ειδήσεις