ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015 - Σέλινγκ: Προπαγανδίζει υπέρ του ναι παρεμβαίνοντας ευθέως στα εσωτερικά της χώρας

Δημοψήφισμα 2015 - Σέλινγκ: Προπαγανδίζει υπέρ του ναι παρεμβαίνοντας ευθέως στα εσωτερικά της χώρας

Για μια ακόμη φορά ένας ξένος αξιωματούχος παρεμβαίνει ευθέως στα εσωτερικά της χώρας, εκβιάζοντας τον ελληνικό λαό. Ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, δηλώνει πως ελπίζει σε μια πλειοψηφία για το «Ναι».

«Στο τέλος θα νικήσει η λογική, διότι ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι δεν πρόκειται μόνον για το μέλλον του ευρώ, αλλά για το μέλλον της Ελλάδας και ως εκ τούτου για το δικό του μέλλον», λέει σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Βελτ αμ Ζόνταγκ».
Παράλληλα εκφράζει την ενόχλησή του για την ευκαιριά που δίνεται στον ελληνικό λαό να αποφασίσει για το μέλλον του, ισχυριζόμενος ότι με το δημοψήφισμα η ελληνική κυβέρνηση μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες της.
Σύμφωνα με τον Χανς Γεργκ Σέλινγκ, οι πιστωτές έχουν κάνει πολύ μεγάλες παραχωρήσεις στους Έλληνες και είναι πρόθυμοι για συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά σημασία έχει «να δηλώσει επιτέλους η ελληνική κυβέρνηση τι πραγματικά θέλει και αυτό να γίνει τόσο δημόσια όσο και στις διαπραγματεύσεις».
«Κατόπιν μπορούμε να επιστρέψουμε άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», προσθέτει στη συνέντευξή του στη «Βελτ αμ Ζόνταγκ», ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

Σχετικές ειδήσεις