ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Ολάντ και Ντράγκι μίλησε ο Τσίπρας

Με Ολάντ και Ντράγκι μίλησε ο Τσίπρας

Με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρ. Ολάντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι είχε χτες τηλεφωνικές συνομιλίες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr.

Προετοιμασία για τις αμέσως επόμενες κινήσεις του – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις επαφές του Πρωθυπουργού

Οι συνομιλίες αυτές, που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, είχαν στόχο τη συζήτηση επί των επόμενων κινήσεων τόσο απ’ τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης όσο και απ’ τη μεριά της Ευρώπης, με στόχο την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης και την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, το κλίμα στις διαβουλεύσεις αυτές ήταν πολύ καλό. Ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Αλ. Τσίπρα, ότι ανεξάρτητα απ’ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, κάνοντας βέβαια τις κατάλληλες κινήσεις.

Ο Μ. Ντράγκι δεσμεύτηκε, ότι εφόσον οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών επανεκκινήσουν, τότε θα είναι δυνατή η επανενεργοποίηση του ELA, ώστε να ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες.

Συζητήθηκαν και πιο συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν...

Τέλος, κατά τις πληροφορίες μας, απόψε ο Αλ. Τσίπρας μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος που όπως είπε σε συνεργάτες του θεωρεί ότι θα είναι η νίκη του ΟΧΙ θα απευθυνθεί στο λαό μέσω δήλωσης που θα κάνει στα Προπύλαια, όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση λαϊκή, ενώ είναι πιθανό και τηλεοπτικό διάγγελμα.

Επίσης θα εξαγγείλει μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία...

Σακελλαρίδης: Τώρα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις

Την ίδια ώρα, σαφή εντολή δίνει στην κυβέρνηση το διαφαινόμενο αποτέλεσμα –βάσει των δημοσκοπήσεων- του δημοψηφίσματος 2015 υπέρ του «OXI», να υπερασπιστεί τις θέσεις της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε στον ΑΝΤ1, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων, ότι «υπάρχει η εκτίμηση ότι δόθηκε σαφής εντολή στην κυβέρνηση να υπερασπιστεί τις δικές της θέσεις και να μην κάνει δεκτές τις προτάσεις των δανειστών. Από σήμερα ξεκινάμε την ουσιαστική διαπραγμάτευση».

Αναφορικά με τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «αύριο συνεδριάζει το Δ.Σ της ΕΚΤ. Η Τράπεζα της Ελλάδος θα κάνει σήμερα αίτημα, για πρόσθετη ρευστότητα. Υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα υπέρ του να αυξηθεί η χρηματοδότηση από το τον ELA. Νομίζω ότι επιτέλους θα πρυτανεύσει η ανάγκη να βρεθεί μια βιώσιμη λύση». Άλλωστε ο κ. Στουρνάρας αναμένεται πού σύντομα να στείλει νέο αίτημα προς την ΕΚΤ για χρηματοδότηση.

Σχετικές ειδήσεις