ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοψήφισμα 2015: Συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ - Αύριο στη Σύνοδο Κορυφής οι ελληνικές προτάσεις

Δημοψήφισμα 2015: Συνομιλία Τσίπρα-Μέρκελ - Αύριο στη Σύνοδο Κορυφής οι ελληνικές προτάσεις

Νέα διακοπή σημειώθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό Μέγαρο, καθώς τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις - Αύριο θα παρουσιάσει στη Σύνοδο Κορυφήςτις ελληνικές προτάσεις ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος συμφώνησαν να παρουσιάσει ο Α. Τσίπρας αύριο Τρίτη (07/07/2015) στη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr, νωρίτερα υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή της σύσκεψης εξαιτίας τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Ολάντ και τον Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός είχε επίσης επικοινωνία με τον Μάριο Ντράγκι.

Θυμίζουμε ότι αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης αλλά και έκτακτο Eurogroup.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ νωρίτερα είχε δηλώσει ότι: «Η καγκελάριος βλέπει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την αποσαφήνιση της ελληνικής θέσης, ότι το 60% των Ελλήνων στοιχίζεται πίσω από την αρνητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης», ενώ αρνήθηκε να αξιολογήσει το εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνει από το δημοψήφισμα ενισχυμένος ή όχι.

«Δεν μπορώ και δεν θέλω να αξιολογήσω αν ο κ. Τσίπρας βγαίνει ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος από το δημοψήφισμα. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του -έτσι ερμηνεύω τις ομιλίες του- σαφώς ως ενισχυμένο. Από τη γερμανική πλευρά, με την ψήφο των πολιτών, η ελληνική θέση απλώς έχει περαιτέρω αποσαφηνιστεί. Το θέμα δεν ήταν ποτέ η πολιτική λιτότητας, αλλά η πολιτική μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία εντός 48 ωρών, δήλωσε: «Μια συμφωνία στη βάση του ΕΜΣ, η οποία απαιτεί την εξουσιοδότηση για διαπραγματεύσεις των Κοινοβουλίων και την έγκριση της συμφωνίας από την Βουλή, μέσα σε 48 ώρες φαίνεται δύσκολα εφικτή. Αλλά η πόρτα παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες».

Σχετικές ειδήσεις