ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτιά πήρε το τηλέφωνο του Τσίπρα – Συνεχείς επαφές με αξιωματούχους

Φωτιά πήρε το τηλέφωνο του Τσίπρα – Συνεχείς επαφές με αξιωματούχους

Σε ανοιχτή γραμμή με κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρωζώνης και όχι μόνο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο και να φθάσει σε μια ρεαλιστική συμφωνία με τους δανειστές.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με τη Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Ο Τσίπρας συζήτησε με τον Ντράγκι τα θέματα που αφορούν τη ρευστότητα των τραπεζών, θέτοντάς του παράλληλα το ζήτημα της άμεσης ανάγκης για άρση των κεφαλαιακών ελέγχων και της παροχής ELA.

Με την κα Λαγκάρντ, ο πρωθυπουργός μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, εστιάζοντας στην ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμης λύσης, που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας…

Όπως πάντως αναφέρει το πρακτορείο το Bloomberg, η επικεφαλής του ΔΝΤ διεμήνυσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι το Ταμείο μπορεί να προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα, αν χρειαστεί, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα προς την Ελλάδα, λόγω της ληξιπρόθεσμης οφειλής της 30ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, αύριο το πρωί θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης.

Σχετικές ειδήσεις