ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Τι συζήτησε ο Τσίπρας με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ

Σύνοδος Κορυφής: Τι συζήτησε ο Τσίπρας με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τους ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας καθώς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως λένε δημοσιογραφικές πηγές, η παρουσία του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ήταν καλό σημάδι, με δεδομένο πως στην τελευταία συνάντηση του Τσίπρα με τους ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα, δεν ήταν παρών.

Ο πρωθυπουργός έθεσε την ελληνική πρόταση στη συνάντηση με Μέρκελ, Γιούνκερ και Ολάντ, προσπαθώντας να πετύχει κάποιου είδους απεμπλοκή στο θέμα της ρευστότητας.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα.

Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, "είναι ρύθμιση μέχρι το τέλος το μήνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν 'ακούμε' και άλλες προτάσεις σύντομου χρόνου, προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η 'μεγάλη βιώσιμη συμφωνία' ".

Εντός ολίγου, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά στους υπόλοιπους 18 ηγέτες της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, την ελληνική πρόταση, με στόχο να υπάρξει λύση σε πολιτικό επίπεδο.

Σχετικές ειδήσεις