ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καταθέσαμε τις προτάσεις μας - Όπλο μας η ετυμηγορία του ελληνικού λαού (vid)

Τσίπρας: Καταθέσαμε τις προτάσεις μας - Όπλο μας η ετυμηγορία του ελληνικού λαού (vid)

Αισιόδοξος, παρά τις εμπρηστικές δηλώσεις Μέρκελ και Γιουνκέρ, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα, μεμια βιώσιμη και δίκαιη συμφωνία, η οποία μάλιστα θα δείχνει την πόρτα της οριστικής εξόδου από την κρίση, εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε σήμερα τόσο στο Eurogroup, όσο και στη Σύνοδο Κορυφής, τις ελληνικές προτάσεις, έτσι όπως διαμορφώθηκαν ως εθνική στρατηγική από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Βασική κατεύθυνση είναι μία συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός εξερχόμενος από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, για να συμπληρώσει:

«Το πλαίσιο αυτό περιλαμβάνει αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις με κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ περιλαμβάνει ως αντάλλαγμα τη δέσμευση για επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών στο μεσοπρόθεσμο διάστημα, ένα ισχυρό επενδυτικό πακέτο για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα κυρίως της ανεργίας, καθώς και έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού σημείωσε ότι «η συζήτηση έγινε σε θετικό κλίμα. Η διαδικασία θα είναι ταχύτατη και ξεκινάει από τις επόμενες ώρες, με στόχο να καταλήξουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας το αργότερο», υπογράμμισε: «Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθειά της έχοντας ισχυρό όπλο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού που ήταν σαφής, καθώς και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας για βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει τη συζήτηση για Grexit μια και καλή και θα δίνει προοπτική οριστικής εξόδου από την κρίση».

Καταλήγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος να πω ότι στις τοποθετήσεις των συναδέλφων μου συνειδητοποιώ ότι όλοι κατανοούν ότι δεν έχουμε ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά ένα ευρωπαϊκό που καλούμαστε όλοι μαζί με ευθύνη να δώσουμε λύση».

Σχετικές ειδήσεις