ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία - Βούρκωσε ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν υπάρχει δεδηλωμένη, δεν συνεχίζουμε

Συμφωνία - Βούρκωσε ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν υπάρχει δεδηλωμένη, δεν συνεχίζουμε

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (10/07/2015) η μαραθώνια - διήρκησε περισσότερες από 7 ώρες - κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους θεσμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «ιστορική ευθύνη της Αριστεράς, έναντι των λαϊκών στρωμάτων, να μη φτάσουμε στο Grexit».

«Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και την ιστορία του. Ανάμεσα σε μία κακή και σε μία καταστροφική επιλογή, είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει», τόνισε, απευθυνόμενος στους βουλευτές και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σαν να σου ζητούν τα λεφτά ή τη ζωή σου», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έθεσε και θέμα δεδηλωμένης, καθώς όπως είπε - βουρκωμένος - «δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, περιέγραψε την κατάσταση των τελευταίων ημερών και αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε: «Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε την κρισιμότητα των στιγμών και των αποφάσεων που θα πρέπει να ληφθούν. «Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις», είπε.

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω ο νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της 20λεπτης πρωτολογίας του πρωθυπουργού, απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος προσήλθε στη Βουλή με δίωρη καθυστέρηση.

Κατά την έξοδό του από τη Βουλή, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως τοποθετήθηκε και στην Κεντρική Επιτροπή και στην ΚΟ και ότι η θέση του είναι σαφής.

«Η ψηφοφορία θα γίνει στη Βουλή, όχι εδώ», απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων «αν θα ψηφίσει την ελληνική πρόταση απόψε».

Σχετικές ειδήσεις