ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Όλα τα ονόματα των νέων υπουργών

Ανασχηματισμός: Όλα τα ονόματα των νέων υπουργών

Ποιοι φεύγουν – Ποιοι έρχονται – Ποιοι μετακινούνται – Τα μπαλαντέρ του Τσίπρα που θα αναλάβουν τις «ηλεκτρικές καρέκλες» - Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr.

Θέμα ωρών θεωρείται ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος μετά τις 39 διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ψηφοφορία των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας στη Βουλή.

Αρχικά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ανακοίνωση του ανασχηματισμού θα γινόταν σήμερα, Πέμπτη (16/07/2015), ωστόσο κυβερνητική πηγή ξεκαθάρισε πως οι ανακοινώσεις μετατίθενται για αύριο, Παρασκευή (17/07/2015).

Ποιοι φεύγουν – Ποιοι έρχονται – Ποιοι μετακινούνται

Δεδομένο θεωρείται ότι θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης οι τέσσερις υπουργοί που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, δηλαδή οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος και Νάντια Βαλαβάνη (σ.σ: παραιτήθηκε πριν την ψηφοφορία).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Γιώργος Βαρεμένος προορίζεται για αντικαταστάτης του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχου, ενώ τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών – που κατείχε μέχρι πρότινος η κ. Βαλαβάνη – διεκδικούν οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Γεράσιμος Μπαλαούρας.

Ο γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Τσουκαλάς φαίνεται ότι παίρνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μετακινηθεί από το υπουργείο Εργασίας ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει - κατά πάσα πιθανότητα – τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να πάρει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί είτε κυβερνητικός εκπρόσωπος είτε υπουργός Εργασίας.

Εξάλλου, εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθεί η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ οι «μπαλαντέρ» που θα αναλάβουν τις «ηλεκτρικές καρέκλες» θα είναι οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Δημήτρης Βίτσας και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.

Τέλος, βέβαιη θεωρείται η τοποθέτηση περισσότερων στελεχών από τους ΑΝ.ΕΛ στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σχετικές ειδήσεις