ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρκαγιές σε Καρέα-Λακωνία: Τσίπρας: Είμαστε σε επιφυλακή, απαιτείται ψυχραιμία

Πυρκαγιές σε Καρέα-Λακωνία: Τσίπρας: Είμαστε σε επιφυλακή, απαιτείται ψυχραιμία

Ψυχραιμία ζήτησε ο πρωθυπουργός τόσο από τους πολίτες, όσο και από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μιλώντας αμέσως μετά την ενημέρωσή του για την εξέλιξη των πυρκαγιών από τα Κέντρα Επιχειρήσεων της Εθνικής Άμυνας και της Πυροσβεστικής-Σύσκεψη αργά το απόγευμα της Παρασκευής (17/07) για την οργάνωση περιπόλων.

«Μόλις ενημερώθηκα από τα Κέντρο Επιχειρήσεων της Εθνικής Άμυνας και της Πυροσβεστικής. Όλες οι δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπιστούν τα δύο μεγάλα μέτωπα, σε Καρέα και Λακωνία, καθώς επίσης και τα μικρότερα σε άλλες περιοχές της χώρας», δήλωσε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

«Ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει η αεροπορία και ο στρατός στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Καρέα. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Είναι επίσης σημαντική η εθελοντική συνεισφορά εκεί όπου ενδείκνυται και εκεί που το επιτρέπουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής».

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι οι δύο πιλότοι του καναντέρ που νωρίτερα επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση στη Λακωνία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ζήτησε βοήθεια και από τα ΜΜΕ.

«Θελω να απευθυνθώ και στα ΜΜΕ που τούτη την κρίσμη στιγμή ενημερώνουν τους πολίτες για την κατάσταση. Απαιτείται ψυχραιμία και από την πλευρά τους. Θα υπάρχει κάθε δύο ώρες επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο αξιωματικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την εξέλιξη των μετώπων και τη διάθεση των δυνάμεων».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν έχει γίνει από πλευράς κυβέρνησης επίσημο αίτημα προς άλλες χώρες για βοήθεια, δήλωσε ότι «επίσημο αίτημα έχει γίνει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και αν χρειαστεί θα ζητήσουμε βοήθεια και από άλλες χώρες. Προς το παρόν δεν έχουμε εικόνα ότι χρειαζόμαστε τη συνδρομή τους.

Σας γνωστοποιώ ότι το απόγευμα θα υπάρξει ειδική σύσκεψη προκειμένου να οργανωθούμε σχετικά με τις περιπόλους. Είναι σημαντική η πρόληψη, καθώς με τέτοια καιρικά φαινόμενα, είναι επικίνδυνο να έχουμε αναφλέξεις ή εμπρησμούς».

Σχετικές ειδήσεις