ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Μόνο περήφανοι θα πρέπει να είμαστε για την 6μηνη διαπραγμάτευση

Αλέξης Τσίπρας: Μόνο περήφανοι θα πρέπει να είμαστε για την 6μηνη διαπραγμάτευση

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» υποστήριξε ότι: «Θα πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική, αλλά όχι να αυτομαστιγωνόμαστε. Ήταν δύσκολο εξάμηνο, στο τέλος της ημέρας να δούμε νηφάλια αυτή τη διαδρομή και μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε και γιατί χαμένοι από χέρι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται».

«Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το δίκαιο ενός λαού και ανεξάρτητα αν οι συσχετισμοί ήταν τόσο ετεροβαρείς που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα και επέβαλαν την ισχύ τους αυτό που μένει είναι η απόλυτη επιβεβαίωση σε διεθνές επίπεδο του αδιεξοδου δρόμου της λιτότητας και το δίκαιο ενός λαού που αγωνίζεται.

Τέλος αυτή η εξέλιξη διαμορφώνει εντελώς διαφορετικό τοπίο στην Ευρώπη, η ευρώπη δεν είναι ίδια...» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας

Ερωτώμενος από τον Κώστα Αρβανίτη για τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς τόνισε ότι στο τραπεζι υπήρχαν εντελώς διαφορετικές στρατηγικές, αλληλοσυγκρουόμενες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε με διαφορετικές στρατηγικές στη διαπραγμάτευση; Το κόμμα γνώριζε απολύτως, η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά. Το ερώτημα είναι άλλο: κατά πόσο το κόμμα συμμετείχε ενεργά για να βοηθηθεί το κυβερνητικό έργο. Και το κόμμα και την κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός τα ξεπέρασε», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις