ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Έχει εξαπολυθεί εκστρατεία λάσπης κατά του Βαρουφάκη

Στρατούλης: Έχει εξαπολυθεί εκστρατεία λάσπης κατά του Βαρουφάκη

Για μνημονιακές δυνάμεις που «ξεψάρωσαν και ξεκίνησαν εκστρατεία λάσπης» έκανε λόγο ο πρώην αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος ταυτόχρονα υπερασπίστηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι συστημικά μέσα ενημέρωσης και μνημονιακές δυνάμεις: «έχουν ξεκινήσει μια επίθεση συκοφαντίας και λάσπης που μοιάζει με ό,τι έκαναν οι ακροδεξιές δυνάμεις μετά τον εμφύλιο σε βάρος των αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, εναντίον όποιου, όπως και ο κ. Βαρουφάκης, αναζητούσε από τους δικούς του δρόμους αλλά και άλλων απόψεων και ιδεολογικών τάσεων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερά, αναζητούν εναλλακτικές λύσεις στην μαυρίλα των μνημονίων».

Μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτο το να χλευάζεται όποιος προτείνει εναλλακτικές λύσεις στα μνημόνια: «Ακόμα πιο προκλητικό είναι αυτές οι συστημικές μνημονιακές δυνάμεις, εγχώριες και διεθνείς, να επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν και την προσπάθεια να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις. Ο κάθε υπουργός Οικονομικών έχει υποχρέωση να αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την προστασία του λαού και της πατρίδας και νομίζω ότι δεν έχει καμία βάση, ούτε νομική ούτε πολιτική, ούτε ηθική η προσπάθεια ποινικοποίησης αυτών των προσπαθειών. Πόσο μάλλον που αυτές οι προσπάθειες και του κ. Βαρουφάκη αλλά και των απόψεων που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά το μόνο το οποίο επιδίωκαν και επιδιώκουν είναι η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας».

«Επομένως είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια σπίλωσης και ποινικοποίησης απόλυτα καταδικαστέα και θυμίζει τον Μεσαίωνα, την Ιερά Εξέταση που όποιος μπορεί και να διαφωνούσε με τις ατράνταχτες και σιδερένιες αλήθειες του Καθολικισμού καταδικαζόταν στην πυρά» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις