ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία: Μετρούν… αντάρτες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψηφοφορίας

Συμφωνία: Μετρούν… αντάρτες στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψηφοφορίας

Κουκιά και… διαρροές μετρούσαν στην κυβέρνηση, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για το τρίτο Μνημόνιο που θα «γδάρει» ό,τι έχει απομείνει από τη σάρκα του ελληνικού λαού, φορτώνοντάς τον με νέα σκληρά μέτρα «αφαίμαξης».

Στο Μέγαρο Μαξίμου, έτσι, έγραφαν και έσβηναν ονόματα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιούσε συνεχείς συσκέψεις με στενούς του συνεργάτες για το πώς θα αντιμετωπίσει το πολιτικό πρόβλημα που ενδεχομένως προκύψει, αφού έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου της συμφωνίας από τις αρμόδιες επιτροπές σε μια μαραθώνια συνεδρίαση με ένταση και σκληρές φραστικές αντεγκλήσεις, όχι, δυστυχώς, για τα μέτρα – σοκ που περιλαμβάνει, αλλά για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στη Βουλή, στην κυβέρνηση έκαναν τους τελευταίους υπολογισμούς για τις ενδεχόμενες απώλειες στην ψηφοφορία, προκειμένου να προχωρήσουν στο σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το… κομπιουτεράκι βγάζει από 38 μέχρι 41 «αντάρτες», θυμίζοντας το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για τα προαπαιτούμενα.

Όπως και να έχει πάντως, ο αριθμός των βουλευτών που θα καταψηφίσουν σίγουρα δεν θα είναι μικρότερος των 25 της Αριστερής Πλατφόρμας, ενώ στη σχετική λίστα αναμένεται να επανέλθει, όπως όλα… μαρτυρούν, ο Γιάνης Βαρουφάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών στις 15 Ιουλίου είχε ψηφίσει «όχι», ενώ μια εβδομάδα μετά, στις 23 Ιουλίου, είχε ψηφίσει «ναι».

Αυτοί, δε, που θεωρείται βέβαιο ότι θα καταψηφίσουν είναι οι: Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Βασίλης Κυριακάκης, Αγλαία Κυρίτση, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Λεουτσάκος, Λίτσα Αμανατίδου, Κώστας Δελημήτρος, Ζήσης Ζάννας, Γιάννης Ζερδελής, Κώστας Ήσυχος, Ηλίας Ιωαννίδης, Ηλίας Καματερός, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Θωμάς Κώτσιας, Ευγενία Ουζουνίδου, Αθανάσιος Πετράκος, Στέφανος Σαμοΐλης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαιτάνη. Επίσης οι κ.κ. Ιωάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας.

Σίγουρη θεωρείται και η πρόεδρος της Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως και η κυρία Ραχήλ Μακρή, η οποία μάλιστα διατράνωσε την πρόθεσή της να συμπορευτεί με την Αριστερή Πλατφόρμα και γιατί όχι να ενταχθεί στο νέο κόμμα εφόσον αυτό δημιουργηθεί.

Ερωτηματικό συντροφεύει τέλος τη στάση που θα κρατήσουν οι κ.κ. Κώστας Ζαχαριάς, Βασιλική Κατριβάνου, Ηρώ Διώτη, Αλεξάνδρα Τσανάκα και Βασίλης Διαμαντόπουλος, οι οποίοι δεν προέρχονται από την Αριστερή Πλατφόρμα και στις προηγούμενες ψηφοφορίες μπορεί να μην είχαν ψηφίσει «ναι», ωστόσο κρατούν μια πιο… ουδέτερη στάση όσον αφορά στη μετωπική σύγκρουση με το «όχι» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ…

Σχετικές ειδήσεις