ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Εκλογές με απλή αναλογική το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου

Λαφαζάνης: Εκλογές με απλή αναλογική το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου

Το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου και χωρίς το μπόνους των 50 εδρών πρέπει να πραγματοποιηθούν οι εκλογές, όπως τόνισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

«Με το Ποτάμι οι πολιτικές μας διαφορές είναι αγεφύρωτες, δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλισης», εκτίμησε ωστόσο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας, σημειώνοντας ότι πρέπει να εξαντληθούν τα συνταγματικά περιθώρια, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις επιπτώσεις του μνημονίου.

Όπως συμπλήρωσε, δε, η Βουλή είναι ανοιχτή και δίνεται η ευκαιρία να ψηφιστεί η αφαίρεση του μπόνους των 50 εδρών, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «απαράδεκτο δώρο» που δίνεται στο πρώτο κόμμα. Κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο κ. Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για έναν αναλογικότερο εκλογικό νόμο.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης αφού υποστήριξε, υπογραμμίζοντας πως η πρότασή του είναι εφικτή και ρεαλιστική: «Να πάμε στις εκλογές που έρχονται με απλή αναλογική. Για να εκφραστεί ελεύθερα και έντιμα η βούληση του λαού», πρόσθεσε ότι «η Λαϊκή Ενότητα θα μετέχει σε μία Βουλή που συνεχίζει να λειτουργεί».

Αναφερόμενος επίσης στο αίτημά του για συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα, τόνισε ότι δεν έγινε δεκτό, αφήνοντας αιχμές ότι αυτή έπρεπε να πραγματοποιηθεί, ενώ όπως διευκρίνισε, μετά από αυτήν την άρνηση, κατέθεσε δημόσια την πρόταση για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στ. Θεοδωράκης: Μπορούμε να έχουμε εκλογές στις 27 Σεπτεμβρίου

Από την πλευρά του, την εκτίμηση ότι η 27η Σεπτεμβρίου είναι η πλέον εφικτή ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

«Δυστοκία η 20η Σεπτεμβρίου, αλλά η 27η είναι η κατάλληλη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών», τόνισε χαρακτηριστικά, καθιστώντας σαφές ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν εντός του Σεπτεμβρίου.

«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί, γιατί τα προβλήματα “τρέχουν”», έσπευσε να συμπληρώσει, ενώ όσον αφορά στη συνάντηση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, υπογράμμισε την ανάγκη να τηρηθεί απολύτως το Σύνταγμα σχετικά με την εκλογική διαδικασία.

«Να ολοκληρωθούν οι διερευνητικές εντολές, να συγκληθεί η συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών και να πάμε σε υπηρεσιακή κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Δεν έχουμε πολλά κοινά, αλλά υπήρξε ένα σημείο επαφής σχετικά με τον εκλογικό νόμο».

Και κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης σχετικά: «Έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, αλλά χρειάζεται η συμβολή και του πρώτου κόμματος»…

Σχετικές ειδήσεις