ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Χωρίς το δημοψήφισμα θα είχε εφαρμοστεί το σχέδιο Σόιμπλε

Σκουρλέτης: Χωρίς το δημοψήφισμα θα είχε εφαρμοστεί το σχέδιο Σόιμπλε

Την ορθότητα της επιλογής του δημοψηφίσματος υπερασπίστηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Αν δεν είχε γίνει το δημοψήφισμα, θεωρώ αυτή τη στιγμή ότι θα είχε υλοποιηθεί το σχέδιο Σόιμπλε για Grexit» δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο Mega ο υπουργός εξήγησε ότι «το σχέδιο Σόιμπλε ήταν αυτό που ανάγκασε τους Ευρωπαίους να βρουν μια λύση».

Ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι είναι εφικτή η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές, ενώ άφησε αιχμές για τους συντρόφους του που αποχώρησαν από το κόμμα.

Επιπλέον απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Τόνισε, πάντως, ότι πρέπει να αποφύγουμε το ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών και εκτίμησε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με τέτοιον τρόπο ώστε να μην έχουμε εμπλοκές.

Σχολιάζοντας τη κριτική των συντρόφων του που διάλεξαν διαφορετικό δρόμο είπε: «Δεν μπορεί η Αριστερά να έχει πρόταση όταν η Αριστερά είναι στο 8% και η ανάπτυξη στο 3-4%. Πρέπει η Αριστερά να δοκιμαστεί και στις σημερινές συνθήκες, της υψηλής ανεργίας, της ύφεσης».

Για το κόμμα Λαφαζάνη επισήμανε ότι ως έναν μεγάλο βαθμό αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της δραχμής, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική διαφορά που υπήρχε από το παρελθόν και δεν έχει να κάνει με τη συμφωνία.

Σχετικές ειδήσεις