ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015: Μέχρι αύριο η ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού

Εκλογές 2015: Μέχρι αύριο η ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε τηλεφωνικές διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι σε σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος μετά την παράδοση και της τρίτης διερευνητικής εντολής θα ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα στους πολιτικούς αρχηγούς, παρά τις παραινέσεις για σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Ο ίδιος εκτιμά ότι αν γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών θα καθυστερήσουν κι άλλο οι εκλογές και η ημερομηνία θα πάει για 27 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Παυλόπουλος έχει δεχθεί κριτική για τη διαδικασία που έχει επιλέξει, ωστόσο πηγές από την Προεδρία επισημαίνουν ότι το Σύνταγμα δεν ορίζει πώς θα πρέπει να γίνει η τελική διαβούλευση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εάν θα πρέπει να γίνει δια ζώσης ή τηλεφωνικά.

Έτσι, αν και η ΝΔ επιμένει σε σύσκεψη, έστω και για τον καθορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όλα δείχνουν ότι ολοκληρώνεται η προσπάθεια για ανάδειξη κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην αποδοχή της παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το αργότερο έως την Παρασκευή θα σχηματιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, αρχίζει πλέον και επισήμως η προεκλογική περιόδος, με τις κάλπες να στήνονται στις 20 Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις