ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 – Τσίπρας: Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση από μηδενική βάση

Εκλογές 2015 – Τσίπρας: Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση από μηδενική βάση

Στα πυρά που εξαπολύει εναντίον του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δράττοντας κάθε… ευκαιρία, απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για απόφαση του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας να «κηρύξει αριστερό εμφύλιο» - «Ισχυρή εντολή για κυβέρνηση από μηδενική βάση», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποσχόμενος ρήξη με το παλιό καθεστώς και «πόλεμο» με τη διαπλοκή - Τι λέει για Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνη Βαρουφάκη.

«Αποφάσισε να κηρύξει αριστερό εμφύλιο. Έχει ανάγκη από έναν εμφύλιο πόλεμο. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι αυτός ο εμφύλιος θα μείνει μονόπλευρος. Όποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί. Όπως δεν μπορούν να κρυφτούν και τα αποτελέσματα της στάσης καθενός, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του», τονίζει χαρακτηριστικά για τον κ. Λαφαζάνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real».

Όσον αφορά δε στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρώην πρωθυπουργός δεν την άφησε… παραπονεμένη, χαρακτηρίζοντας «θλιβερό» το «κατηγορώ» που του εξαπέλυσε πρόσφατα.

«Είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου. Αλλά για όσους το παραξηλώνουν στην κριτική τους για την επιλογή μου, ένα έχω να πω: Έχει η… ζωή γυρίσματα. Εξάλλου όπως είδατε, τις τελευταίες ημέρες των εντολών, η κυρία Κωνσταντοπούλου έτυχε απρόσμενης αναγνώρισης και φιλοφρονήσεων τόσο από τα δεξιά, όσο και από τα πολύ αριστερά. Δεν σας λέει τίποτε αυτό;», σημείωσε με νόημα ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος, πάλι, στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, υπογράμμισε πως «έχει κάθε δικαίωμα να μου ασκεί κριτική. Όπως όλοι άλλωστε. Στο τέλος όμως, να ξέρετε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού προανήγγειλε μια κυβέρνηση που θα συγκεντρώνει ό,τι καλύτερο έχει αυτήν τη στιγμή η χώρα και που θα είναι έτοιμη να στρατευτεί στην υπόθεση της μεγάλης αλλαγής, «μια κυβέρνηση που να αντέχει στα δύσκολα και να είναι συμπαγής στις μάχες κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής, στις μάχες για την αναγκαία μεταρρύθμιση του κράτους», «χωρίς να τηρείται κάποιου είδους επετηρίδα, αλλά και χωρίς να αποκλείονται υπουργοί που υπήρξαν σταθεροί, σοβαροί και αποτελεσματικοί στην προηγούμενη θητεία τους», εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Θα κερδίσουμε και μάλιστα καθαρά», υπογράμμισε και συνέχισε: «Η πλειοψηφία του λαού μάς ζητεί τομές και σταθερότητα, Γι΄ αυτό και θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πόλεμο που είναι αποφασισμένος να κηρύξει έστω και καθυστερημένα στη διαπλοκή, μέσω του σχεδίου του που θα περιλαμβάνει «λιγότερα συνθήματα, λιγότερα παράθυρα, λιγότερη επικοινωνία και πιο πολλή δουλειά».

«Είναι ένας γόρδιος δεσμός που είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε με το σπαθί της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης. Και θα τον κόψουμε», κατέστησε σαφές.

Σχετικές ειδήσεις