ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μέτρο που ψήφισε

ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μέτρο που ψήφισε

Εκτεθειμένη πολιτικά εμφανίζεται η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. μετά την αναστάτωση που εχει ξεσπάσει με τον φόρο 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και μετά το «άδειασμα» της Κομισιόν - Ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει... τη μπάλα στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και υπόσχεται πώς αν επανέλθει στη διακυβέρνηση θα το καταργήσει.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση προσανατολίζεται στο «πάγωμα» του ΦΠΑ 23% , ίσως και σήμερα. Αναμένεται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα προβλέπει την αναστολή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, προκειμένου το θέμα να «περάσει» στην επόμενη κυβέρνηση.

Η χθεσινή ανακοίνωση της εκπρόσωπου του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, πως δεν ζήτησαν οι Βρυξέλλες από τις ελληνικές αρχές να αλλάξουν τη νομοθεσία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ούτε υπάρχει αυτό το μέτρο στο Μνημόνιο, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από πυρετώδεις συσκέψεις στην Κουμουνδούρου, χθες 1/09/2015, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με μια ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση προέκυψε μετά από επίμονο αίτημα των θεσμών.

Τονίζει δε ότι η συγκεκριμένη αύξηση ψηφίστηκε στις 15 Ιουλίου και από τη Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται ότι μόλις το κατάλαβε.

«Μετά και τη δημόσια δήλωση της Κομισιόν ότι δεν ζητήθηκε αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ζητάμε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναστολή του μέτρου. Είναι πρώτη προτεραιότητα για χιλιάδες νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα καταργήσει το εν λόγω μέτρο», καταλήγει η ανακοίνωση.