ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών

Εκλογές 2015 - Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας ήταν ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών

Η ΝΔ κράτησε τη χώρα στην Ευρωζώνη για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων, τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την Κρήτη, όπου πραγματοποίησε ομιλία, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο.

Ο κ. Μεϊμαράκης επετέθη προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ποτέ ένας πρωθυπουργός σε τόσο μικρό διάστημα δεν έχει κάνει τόση ζημιά.

«Από εμένα και τα στελέχη της Ν.Δ. θα ακούτε μόνο αλήθειες» ανέφερε και μίλησε για τρεις πυλώνες που πρέπει να στηριχθεί η χώρα.

Ο πρώτος είπε, είναι η πολιτική σταθερότητα, με κυβέρνηση η οποία θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον τριετίας και βασικό κορμό τη Ν.Δ. Ο δεύτερος, οι ευρύτερες συνεργασίες και ο τρίτος, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασύνταξης της οικονομίας και ανάτασης της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους πολίτες να σκεφτούν τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και άσκησε κριτική σε συγκεκριμένες επιλογές όπως η φορολόγηση των αγροτών.

«Έλεγε, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και όλοι θυμόμαστε, πως θα παίζει νταούλια και λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη οι αγορές. Τον ρωτούμε σήμερα, τα πίστευε αυτά που έλεγε ή προσπαθούσε να εξαπατήσει τον κόσμο; Και διερωτήθηκε «Σήμερα μπορεί να ξανάρθει στο Ηράκλειο, που σήμερα δεν τόλμησε να έρθει, να τα ξαναπεί»;

«Εμείς φέρνουμε τις επενδύσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ τις διώχνει. Εμείς μειώναμε τους φόρους ο ΣΥΡΙΖΑ τους αύξησε. Εμείς θέλουμε να μικρύνουμε το σπάταλο κράτος, ο ΣΥΡΙΖΑ μας αναγκάζει όλους να το πληρώνουμε», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.Είπε επίσης ότι η ΝΔ δεν θέλει να επιβαρύνει με φόρους την ιδιωτική πρωτοβουλία.Δεσμεύτηκε δε ότι η ΝΔ δεν θα δεχτεί τη φορολόγηση των αγροτών, όπως την έχει υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ακόμα ότι είναι επικίνδυνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά, γιατί όπως είπε οι ίδιοι λένε πως θα συνεργασθούν μόνο με τους ΑΝ.ΕΛ. και πρόσθεσε ότι στο DNA του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην μπορεί να πάρει κυβερνητικές αποφάσεις και να πηγαίνει σε εκλογές. Εξάλλου χαρακτήρισε τη Ν.Δ. δύναμη σταθερότητας προσθέτοντας ότι δεν μοιράζει κάλπικες υποσχέσεις.

Τόνισε επίσης ότι ζητά ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ.

«Αξίζει να ψηφίσετε Ν.Δ. για να βγει πρώτη φορά πρωθυπουργός Ηρακλειώτης και κρητικός μετά το 1993» είπε απευθυνόμενος στους πολίτες της Κρήτης

«Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε» ανέφερε και είπε ότι «όλοι εμείς είμαστε το κόμμα το λαϊκό, το κεντροδεξιό, το φιλελεύθερο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του σημείωσε ότι η Κρήτη έχει πολλά πλεονεκτήματα και το πρώτο απ’ αυτά είναι οι κρητικοί.

Εξάλλου, κατά την ομιλία του έκανε ιδιαιτέρες αναφορές στα προβλήματα της Κρήτης και σημείωσε, όπως στο αεροδρόμιο Καστελίου και τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ενώ ζήτησε δημόσια συγνώμη που δεν έτρεξε", όπως χαρακτηριστικά είπε, το μεγάλο αναπτυξιακό του αεροδρομίου, καθώς και μια σειρά μεταρρυθμίσεων, όπως θα έπρεπε και δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί μια κυβέρνηση με κεντρικό κορμό την Ν.Δ. θα ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα στην Κρήτη.

Τέλος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους, λέγοντας πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτή τη προσπάθεια, «εκτός από αυτούς που έχουν προβλήματα με την Δικαιοσύνη», όπως σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις