ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» υπό όρους στις μετεκλογικές συνεργασίες από Θεοδωράκη

«Ναι» υπό όρους στις μετεκλογικές συνεργασίες από Θεοδωράκη

Την αισιοδοξία του ενόψει των ερχόμενων εκλογών, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα… βέλη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο πλαίσιο της παρουσίασης των συνεργαζομένων κινήσεων και προσωπικοτήτων με το Ποτάμι, λέγοντας παράλληλα «ναι» στις μετεκλογικές συνεργασίες.

«Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, η μάχη θα είναι νικηφόρα, ο λαός ας σκεφτεί αν θέλει να γυρίσει πίσω στους υπουργούς της προηγούμενης δεκαετίες και στους υπουργούς του τελευταίου 7μηνου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για τι κυβέρνηση θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές, δήλωσε: «Tο Ποτάμι λέει “ναι” στις συνεργασίες, αλλά δεν παραδίδεται για καρέκλες. Ούτε τον Ιανουάριο το κάναμε, ούτε τώρα», ξεκαθαρίζοντας ότι το Ποτάμι θα περιμένει να δει τι θα προτείνει το πρώτο κόμμα για τις λύσεις που χρειάζεται η χώρα και αν συμφωνεί, θα βοηθήσει χωρίς να ζητάει καρέκλες.

«Δεν διαγράφουμε το παλιό προσωπικό, υπήρχαν και εξαιρέσεις και υπουργοί που έδωσαν μάχη, αλλά χρειάζονται νέα μυαλά για να βγούμε από τη κρίση. Το μείγμα της κυβέρνησης που θα πάει μπροστά τη χώρα πρέπει να έχει βάση το νέο», υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να μιλήσει για διαμόρφωση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας του 51%, αλλά και για μια Βουλή που θα εκπροσωπεί την συμμαχία αυτή.

Επιτέθηκε, δε, στους κ. Μεϊμαράκη και Τσίπρα για το ότι κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, όσον αφορά με ποιους θα κυβερνήσουν την επομένη των εκλογών υποστηρίζοντας ότι: «Εμείς την έχουμε τη λίστα με ανθρώπους και θα τη δώσουμε, ακούω όμως τον κ. Μεϊμαράκη να κοροϊδεύει τον κύριο Τσίπρα για ηγετική ομάδα. Ποια είναι η ηγετική ομάδα του κυρίου Μειμαράκη; οι υπουργοί του κ. Σαμαρά; Ας δώσουν λοιπόν εκείνοι που είναι πρώτοι τις λίστες και θα ακολουθήσουμε εμείς. Ποιους έχει ο κύριος Τσίπρας στο μυαλό του; Και οι μη σταρ για τους οποίους είπε «φτάνει πια» βγήκαν άχρηστοι για τη κοινωνία».

Αφού επανέλαβε στη συνέχεια ότι οι κομματικοί μηχανισμού έχουν αγάπη στα παλιά συστήματά και όταν δεν τους βγαίνει εκλογικά κάνουν μια επιλογή εύκολη και διαχειρίσιμη από μέρους τους, σημείωσε:

«Δεν υπήρξαμε ποτέ στο πλευρό του Τσίπρα, είμαστε στο πλευρό της χώρας, χωρίς παζάρια, το ίδιο και σήμερα που χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις».

Ερωτηθείς σχετικά με την εφαρμογή του μνημονίου, ανέφερε ότι «δεν δίνει υποσχέσεις σε όλους, αλλά χρειάζονται χειρουργικές παρεμβάσεις», όπως τις ανέφερε, «στη συμφωνία», ενώ για τους ΑΝΕΛ απάντησε: «ας δούμε ποιοι θα μπουν στη Βουλή», εκτιμώντας ότι το Ποτάμι θα κινδυνεύσει για την τρίτη θέση από τη Χρυσή Αυγή κι αυτό μπορεί να το αποτρέψει μόνο ο ελληνικός λαός.

Χαιρετισμούς, τέλος, απηύθυναν ο Σπύρος Λυκούδης από τη «Μεταρρυθμιστική Αριστερά» που είχε συνεργαστεί με το Ποτάμι και στις εκλογές του Ιανουαρίου, τονίζοντας ότι η συνεργασία με το Ποτάμι ήταν άψογη γιατί «είναι ο χώρος που ενώνει ευαισθησίες και κοινούς στόχους για να βγει η χώρα από τη κρίση».

Από την πλευρά του, ο Θόδωρος Σκυλλακάκης από τη «Δράση», που θα είναι σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ανέφερε ότι χρειάζεται μετεκλογικά κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας με ισχυρές μεταρρυθμιστιοκές δυνάμεις, ενώ από την κίνηση «Μπροστά» χαιρέτισε ο Παναγιώτης Βλάχος.

Αύριο θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου θα συμμετέχει μεταξύ άλλων ο ποιητής και εκδότης του περιοδικού Οδός Πανός, Γιώργος Χρονάς, καθώς και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Μάνος Ματσαγγάνης. Έγινε ακόμα γνωστό ότι εκπρόσωπος Τύπου θα είναι η Αθηνά Δρέττα, στη λίστα της Μαγνησίας θα είναι η Ρίκα Βαγιάνη και στων Τρικάλων ο Κώστας Παταβούκας.

Σχετικές ειδήσεις