ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απίστευτη απάντηση της Γεννηματά για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ (video)

Η απίστευτη απάντηση της Γεννηματά για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ (video)

Να δεσμευτούν απέναντι στους πολίτες για κυβέρνηση που θα εξαντλήσει την τετραετία, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά κατά την τοποθέτηση της στο debate - Απίθανη απάντησή της για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ «που δεν αφορούν τον ελληνικό λαό»!

Η κυρία Γεννηματά ζήτησε από τους αρχηγούς να σταματήσουν την άγονη και στείρα, όπως είπε αντιπαράθεσή τους.

Η στείρα και άγονη αντιπαράθεση δεν αφορά την ελληνική οικογένεια που βιώνει την οικονομική κρίση. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Εκεί συναντιούνται τέσσερις γενιές. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον», επεσήμανε η κ. Γεννηματά ενώ κατέληξε:

«Οι συνενώσεις είναι δύσκολη δουλειά. Σας καλώ να αντιμετωπίσουμε τη χώρα ως δική μας οικογένεια. Το έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. Το πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, μπορούμε να το κάνουμε και πάλι».

Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τρίτη δύναμη που θα επιβάλει τη συνεργασία

«Είμαι αποφασισμένη το ΠΑΣΟΚ να είναι η θετική έκπληξη, η τρίτη δύναμη των εκλογών που θα επιβάλει την συνεργασία και τη σταθερότητα στη χώρα».

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τρίωρου debate των πολιτικών αρχηγών.

Η απίστευτη απάντηση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ

«Δεν αφορά τον ελληνικό λαό» ήταν η απίστευτη απάντηση που είχε δώσει νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ, για την κακοδιαχείριση και το πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματος.

«Το πόρισμα έχει πάει στον εισαγγελέα και γίνονται έρευνες» δήλωσε η κ. Γεννηματά, ερωτώμενη αν θα δοθεί στη δημοσιότητα.

«Δεν χρειάζεται να συζητήσουμε τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Δεν έχω στοιχεία στα χέρια μου σε βάρος κάποιου... Σπαταλάμε χρόνο για μια ερώτηση που δεν αφορά τον λαό» ισχυρίστηκε η κ. Γεννηματά, σε μια εμφανή προσπάθεια να υποβαθμίσει το θέμα.

«Ζητάμε να μας δώσει δύναμη ο ελληνικός λαός για να είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων»

Έχουμε την εμπειρία και τη γνώση, ξέρουμε να διαπραγματευτούμε, ο κόσμος πλέον μπορεί να συγκρίνει ζητάμε να μας δώσει δύναμη να είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων.

Αυτό το μήνυμα θέλησε να περάσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, απαντώντας στην πρώτη θεματική ενότητα οικονομία-ανάπτυξη-ανεργία και στην ερώτηση της δημοσιογράφου Όλγας Τρέμη.

Η ερώτηση της κ. Τρέμη ήταν: Το ΠΑΣΟΚ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο που είχε δύο σημαντικά θέματα ασφαλιστικό και εργασιακό που είναι ουρές του δικούς σας μνημονίου. Μετά τις εκλογές θα είστε υποχρεωμένοι να τα υλοποιήσετε. Τι σας διαφέρει από τα άλλα κόμματα;

Έχουμε την εμπειρία τη γνώση ξέρουμε να διαπραγματευτούμε σκληρά και αποτελεσματικά πια. Το έχουμε κάνει στο παρελθόν ο κόσμος ξέρει και μπορεί να συγκρίνει. Γνωρίζει ποιους πρέπει να εμπιστευτεί. Οδηγηθήκαμε στο τρίτο επαχθέστερο μνημόνιο. Αν υπήρχε χρυσό βατούμουρο θα το έπαιρνε ο κ. Τσίπρας που έφθασε τη χώρα στο grexit. Είναι ορατές οι διαφορές μας. Έχουμε την εμπειρία σήμερα και τη γνώση να διαπραγματευτούμε μετά την 7μηνη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη να είμαστε ο καταλύτης στις εξελίξεις για να δώσομε λύση στη χώρα.

Στην επόμενη ερώτηση της κ. Τρέμη ότι πολλοί κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι δεν έκλεισε την διαπραγμάτευση για να μην επωμιστεί το πολιτικό κόστος και άφησε το «μουτζούρη» στο ΣΥΡΙΖΑ η κ. Γεννηματά απάντησε:

«Το ΠΑΣΟΚ άκουσε πολλές κατηγορίες, μας είπαν προδότες. Κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας, όπως τα κόμματα που έλεγαν ψέματα, δημαγωγούσαν και έφεραν ένα μνημόνιο 11 δισ. η ΝΔ και ένα μνημόνιο 14 δισ. ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει μόνη της να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό»

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου Μάρας Ζαχαρέας στην τέταρτη θεματική ενότητα για το μεταναστευτικό και για το τι θα έκανε αν ήταν κυβέρνηση αύριο και μάθαινε ότι φθάνουν στα ελληνικά νησιά 10.000 μετανάστες, η κ. Γεννηματά απάντησε ότι δεν θα περιμένει να συμβεί αυτό αλλά θα δράσει νωρίτερα.

Παράλληλα κατηγόρησε τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για πλήρη αδράνεια με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και παράλληλα να χάσει η Ελλάδα σημαντικούς πόρους από την ΕΕ που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Αν είμαστε αύριο κυβέρνηση θα πρέπει να πείσουμε ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό όχι ελληνικό. Η Ελλάδα δεν αντέχει μόνη της να το αντιμετωπίσει. Γι αυτό ζητήσαμε διακομματική συνεργασία», τόνισε.

Στην ερώτηση της κ. Ζαχαρέας ποια είναι για το ΠΑΣΟΚ η ρεαλιστική πρόταση για το μεταναστευτικό, η κ. Γεννηματά απάντησε ότι είναι η ριζική αλλαγή της πολιτικής της ΕΕ και η άμεση πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προστασία των ελληνικών νησιών.

Το θέμα των προσφύγων πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία των ελληνικών νησιών. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλία για την ανάδειξη των ελληνικών νησιών γιατί τώρα κλείνονται τα πακέτα και το πρόβλημα θα το βρούμε μπροστά μας», κατέληξε.

«Ο κ. Τσίπρας ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει από το χώρο της σοσιαλοδημοκρατίας»

«Σήμερα από ποτέ άλλοτε επιβεβαιώνεται η εθνική γραμμή που χάραξε το ΠΑΣΟΚ από το 2010 για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη. Αυτή τη γραμμή χαράξαμε μόνοι μας, όταν όλοι μας πετροβολούσαν», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου Σίας Κοσιώνη σχετικά με τις κατηγορίες που δέχτηκε το κόμμα της με την υπογραφή του μνημονίου.

«Ο άλλος δρόμος ήταν ο δρόμος της καταστροφής. Ο κ. Τσίπρας δεν έπαιξε το γεωπολιτικό χαρτί. Το τρενάκι του τρόμου του κ. Τσίπρα απομόνωσε τη χώρα», σημείωσε η κ. Γεννηματά.

Στην επόμενη ερώτηση της κ. Κοσιώνη αν ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να είναι σε μια κυβέρνηση συνεργασίας, η κ. Γεννηματά σημείωσε μεν ότι «ο πρώην πρωθυπουργός σήκωσε ένα πολύ μεγάλο βάρος σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα», τόνισε, ωστόσο, ότι «είναι αντιδεοντολογικό να γίνονται τώρα συζητήσεις για θέσεις και αξιώματα, όταν μάλιστα, ο ίδιος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν τον αφορούν».

«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμβάλει στην επόμενη ημέρα για αυτό ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει τη δύναμη», συμπλήρωσε.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Γιομπαζολιά, αν βλέπει πέρα από την προσπάθεια επαναλειτουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς παράταξης και συνεργασία με τον «μνημονιακό» ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση της κ. Γεννηματά ήταν το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει την ανασυγκρότηση της με τους χιλιάδες ανθρώπους που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του και σε αυτό που εκφράζει, το σοσιαλισμό.

«Ο κ. Τσίπρας ούτε ως λαθρεπιβάτης δεν μπορεί να περάσει από το χώρο της σοσιαλοδημοκρατίας. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Κάθε ημέρα χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ. Με όλους όσους ονειρευτήκαμε και αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα τους καλώ να γυρίσουν στο σπίτι τους».

«Όχι στείρα αντιπαράθεση, δέσμευση όλων των πολιτικών για εξασφάλιση κυβέρνησης 4ετίας»

Να σταματήσουν την άγονη και στείρα, όπως είπε αντιπαράθεσή τους και να δεσμευτούν απέναντι στον ελληνικό λαό ότι θα εξασφαλίσουν μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κάλεσε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, στο μήνυμά της.

Η στείρα και άγονη αντιπαράθεση δεν αφορά την ελληνική οικογένεια που βιώνει την οικονομική κρίση. Η οικογένεια είναι το κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Εκεί συναντιούνται τέσσερις γενιές. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον», επεσήμανε η κ. Γεννηματά ενώ κατέληξε:

«Οι συνενώσεις είναι δύσκολη δουλειά. Σας καλώ να αντιμετωπίσουμε τη χώρα ως δική μας οικογένεια. Το έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε. Το πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα, μπορούμε να το κάνουμε και πάλι».

«Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η τρίτη δύναμη που θα επιβάλει τη συνεργασία»

«Δυστυχώς κανένας από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν θέλησε να δεσμευτεί ότι η χώρα στις 21 Σεπτεμβρίου θα έχει κυβέρνηση 4ετίας. Ο ελληνικός λαός, όμως, θα το επιβάλει με τη ψήφο του. Θέλουν δεν θέλουν θα κάτσουν γύρω από ένα τραπέζι. Είμαι αποφασισμένη το ΠΑΣΟΚ να είναι η θετική έκπληξη, η τρίτη δύναμη των εκλογών που θα επιβάλει την συνεργασία και τη σταθερότητα στη χώρα».

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποχωρώντας από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τρίωρου debate των πολιτικών αρχηγών.

Σχετικές ειδήσεις