ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ψηφίστε μας για να τους τσακίσουμε

Καμμένος: Ψηφίστε μας για να τους τσακίσουμε

Τη βεβαιότητα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι στην επόμενη Βουλή εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«ΚΡΑΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ» ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εκατοντάδες πολίτες κατέκλεισαν το κλειστό φαλιρικό στάδιο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι «αναγκαίο καλό».

«Θα ξανανικήσουμε είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει», είπε ο κ. Καμμένος αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των δημοσκόπων. «Αυτοί ξέρουν να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, εμείς ξέρουμε να κερδίζουμε στις εκλογές γιατί είμαστε μόνο με τον ελληνικό λαό», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τονίζοντας πως η διαφορά θα είναι πάνω από 6 μονάδες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος «έκλεισε» ραντεβού στους δημοσκόπους την Δευτέρα το πρωί εκφράζοντας και με αυτόν τον τρόπο την ακράδαντη πεποίθησή του για την είσοδο των ΑΝΕΛ στην Βουλή.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι την Κυριακή ο ελληνικός λαός θα επιβεβαιώσει την κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης. «Θέλουν να ενώσουν τα κόμματά τους για να σωθούν από τα σίδερα της φυλακής. Δεν θα σωθεί κανείς τους», δεσμεύτηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Απευθυνόμενος σε όσους στήριξαν του ΑΝΕΛ και προβληματίζονται, είπε ότι το σχέδιο ήταν η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), που είχαν προβλέψει ως παρένθεση, να οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή και στην αγχόνη τα δύο κόμματα που ανέλαβαν την εξουσία «για να επιστρέψουν οι παλιοί, οι συνέταιροι που είχαν μάθει μαζί με τους νταβατζήδες να ελέγχουν τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Καμμένος έκανε παράλληλα την αυτοκριτική του για τη δύσκολη απόφαση να στηρίξει το τρίτο μνημόνιο. «Σε 48 ώρες ο ελληνικός λαός θα πάει στην κάλπη. Ξέρω πως πολλοί από αυτούς που μας στήριξαν στον Ιανουάριο έχουν προβληματιστεί γιατί θεώρησαν ότι θα έπρεπε να έχουμε πάει στην απόλυτη σύγκρουση. Είχαμε δυο επιλογές: Η μία ήταν να σκοτώσουμε την Ελλάδα, να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε αποθήκη 3 εκατ. μεταναστών και προσφύγων», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Η εντολή που έλαβα δεν ήταν να κρατήσω το τρένο των ΑΝΕΛ στις ράγες, αλλά το τρένο της Ελλάδας στις ράγες», είπε με νόημα ο κ. Καμμένος.

«Αυτό που καταφέραμε με αυτή τη συμφωνία είναι να έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα 3.5 ετών με χρηματοδότηση που μπορεί να εξασφαλίσει την επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας στη χώρα. Για μας το μνημόνιο δεν είναι ευλογία. Ήρθαμε με βαριά καρδιά από τη συμφωνία. Χάσαμε μια μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Συμπεριέλαβε στα θετικά της συμφωνίας την έξοδο από το Αγγλικό Δίκαιο, την έναρξη της συζήτησης για την διαγραφή του χρέους και την εξασφάλιση χρηματοδότησης με ορίζοντα τριών και ημίσεως ετών που θα επαναφέρει την ομαλότητα, την ανάπτυξη, την επιστροφή της εθνικής κυριαρχίας και την μείωση της ανεργίας.

Ειδικά για το χρέος είπε ότι «δεν είναι εξυπηρετήσιμο, είναι απεχθές και επονείδιστο και θα διαγραφεί».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι η εγγυήτρια δύναμη που θα εξασφαλίσει τις παραδοσιακές Αρχές της πατρίδας και τα εθνικά θέματα. «Η Θράκη, η Κύπρος, το όνομα της Μακεδονίας δεν αποτελούν κάποιες σελίδες της πολιτικής μας. Είναι το εξώφυλλο της πολιτικής μας».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ πιστεύουν στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις και τόνισε ότι «θα παλέψουμε να έλθει ρευστότητα στην αγορά και τα 25 δισ. να μην πάνε ούτε στους εργολάβους, ούτε στους νταβατζήδες, ούτε στους χρηματοδότες των κομμάτων».

«Μας επιτίθενται όσοι απομυζούσαν τα δημόσια ταμεία και τα ταμεία των τραπεζών, αυτά είναι τα χρήματα που λείπουν από την αγορά, θα τα επιστρέψουν είτε το θέλουν, είτε όχι» πρόσθεσε.

Τόνισε ότι οι εξελίξεις στο γεωπολιτικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής βοηθούν την Ελλάδα που είναι η μόνη σταθερή χώρα στην Μεσόγειο και αποκτά την δυνατότητα να ανασυγκροτήσει την βιομηχανία της, της βιοτεχνία της και την παραγωγή της και να καταστεί το κέντρο της Μεσογείου έχοντας εξασφαλίσει τον ρόλο της ως μεγάλου διεθνούς παίκτη.

Εξέφρασε την υπερηφάνεια του για το κυβερνητικό έργο των στελεχών των ΑΝΕΛ, αλλά και για την έντιμη συνεργασία του με τον Α. Τσίπρα.

Είπε ότι δεν «μπορώ να τα βρω» με τους ανθρώπους που έφερε στη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και οι οποίοι καθύβριζαν τον Κώστα Καραμανλή όταν συγκρουόταν με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Πρόσθεσε ότι αδυνατεί να συνεργαστεί με ανθρώπους «σαν τον Παπασταύρου» και με ανθρώπους που «αντί να ζητούν το άνοιγμα των σκανδάλων, όταν τους λες για τον Βενιζέλο, λες και τους μιλάς για την μάνα τους».

Επανέλαβε ότι αδίκησε τον Π. Χαϊκάλη θέτοντας τον εκτός λίστας διότι δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα σε κανέναν και πρόσθεσε ότι σε όλη την λίστα της ΝΔ ηγούνται «άνθρωποι που έχουν πέντε φορές τον Ποινικό Κώδικα, ο Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση στα Ιωάννινα, ο Μαντούβαλος με 4 χρόνια (ποινή) και έφεραν πίσω και τον Σουφλιά».

Είπε ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει με την ψήφο του αν θα δοθεί ασυλία, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ασυλία σε κανένα.

Διαχωρίζοντας την Φώφη Γεννηματά ως νέα αρχηγό, είπε ότι το υπόλοιπο ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που διέλυσαν την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε το Ποτάμι ως «εθνομηδενιστές».

Επισημαίνοντας ότι η ΚΟ των ΑΝΕΛ παρέμεινε συμπαγής, ο κ. Καμμένος είπε γι αυτό ως «δύναμη σταθερότητας θα είμαστε η σταθερότητα στον κορμό της κυβέρνησης».

«Λύστε μας τα χέρια για να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο αύριο, φέρνοντας το καινούργιο, γιατί αυτό είναι η πρώτη και μόνη μας προτεραιότητα» κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σχετικές ειδήσεις