ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος

Την παραίτηση του, προκειμένου να υπάρξει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης», υπέβαλε ο υφυπουργός Υποδομών Δ. Καμμένος.

«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα», τονίζει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει:

«Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Νωρίτερα, την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με αφορμή τα tweets με ρατσιστικά σχόλια που φέρεται να έκανε ο υφυπουργός Υποδομών.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε:

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του».

kammenos

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης ο Δ. Καμμένος ζήτησε τον έλεγχο του υπολογιστή του, αλλά και των χειριστών του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς ισχυρίστηκε ότι κάποιοι τον χάκαραν.

Στο θέμα παρενέβη από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε με τον Πάνο Καμμένο και του ζήτησε να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν πως, αν αυτά είναι αυθεντικά, αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης, οδηγώντας ουσιαστικά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να ζητήσει την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου.

Η αντίδραση του Πάνου Καμμένου ήταν άμεση ζητώντας από τον υφυπουργό Υποδομών να παραιτηθεί για να διευκολύνει τις έρευνες.

Αντικαταστάτης του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του υφυπουργού Υποδομών είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Τι απαντά ο Δημήτρης Καμμένος

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης.

Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και την ψήφο του λαού.
Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα σας ενημερώνω ότι τους λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και ότι έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές. Για του λόγου του αληθές μάλιστα, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς και μέχρι σήμερα η λειτουργία του δεν έχει αποκατασταθεί.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις».

Σχετικές ειδήσεις