ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι απέγινε η περιβόητη «Λίστα Νικολούδη»;

Τι απέγινε η περιβόητη «Λίστα Νικολούδη»;

«Θαμμένη» στα συρτάρια της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή βρίσκεται η περίφημη «Λίστα Νικολούδη» με τα 86.000 εμβάσματα στο εξωτερικό από την περίοδο του «λεφτά υπάρχουν».

ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Στη λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ή αλλιώς «Λίστα Νικολούδη» περιέχονται συνολικά 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις. Ανάμεσά τους δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), διαιτητές, αλλά και δημοσιογράφοι.

Πιο συγκεκριμένα καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, επτά διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού.

Παρά τις δεσμεύσεις για αποκάλυψη όλων των ονομάτων και κατ’ επέκταση την απόδοση ευθυνών, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία ενέργεια.

Εκτός λοιπόν από τους μεγαλοδημοσιογράφους, εκδότες, "λαμόγια" και τίμιους που έπρεπε ήδη να έχουν ξεχωρίσει σε κατηγορίες, ΟΛΟΙ θα πρέπει να εξηγήσουν τον λόγο που έβγαλαν εμβάσματα στο εξωτερικό.

Η λίστα ωστόσο παραμένει τους τελευταίους μήνες «κρυμμένη» σε κλειδωμένα συρτάρια. Η λίστα που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. και μπορεί να δώσει απαντήσεις για το εθνικό σαμποτάζ που ξεκίνησε με την ανάληψη της εξουσίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε.

Από τα 300 δισ. συνόλου εμβασμάτων, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να εισπράξει από μαύρο χρήμα και από αναδρομική φορολόγηση ακόμα και 70 δισ. ελαφρύνοντας ταυτόχρονα την πλάτη του ελληνικού λαού από τα φορολογικά βάρη.

  • Γιατί επομένως έχει μπει «φρένο» στην αξιοποίηση μιας λίστας που μπορεί να αποφέρει «ζεστό» χρήμα στα δημόσια Ταμεία;
  • Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας;
  • Ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες της Αρχής για την καταπολέμηση της διαφθοράς;

Ήρθε επιτέλους η ώρα να αποδοθούν ευθύνες. Να βγουν «εδώ και τώρα» από τα συρτάρια όλες οι λίστες φοροδιαφυγής και να πληρώσουν όσοι με δόλο έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό την περίοδο της κρίσης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί για καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Θα παρακολουθούμε στενά τις κινήσεις για το συγκεκριμένο θέμα και αναμένουμε ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελεί ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ!

Σχετικές ειδήσεις