ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: «Ξεμπερδεύουν με το παλιό» καταργώντας ευνοϊκές ρυθμίσεις

Στρατούλης: «Ξεμπερδεύουν με το παλιό» καταργώντας ευνοϊκές ρυθμίσεις

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το μέλος του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας με αφορμή τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων που προωθεί η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο, χειροτερεύει και σε ένα μεγάλο βαθμό καταργεί τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου 4321/2015 για τους οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, που είχα εισηγηθεί ως αρμόδιος υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης στη Βουλή και είχαν ψηφιστεί ομόφωνα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης.

«Λένε ότι “ξεμπερδεύουν με το παλιό” καταργώντας ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία», προσθέτει ο πρώην υπουργός.

Ο κ. Στρατούλης σημειώνει ότι η κυβέρνηση επιβάλλει από 1/11/2015 επιπλέον τόκο στους οφειλέτες, που έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με συνέπεια και τους μειώνει τον ήδη καθορισμένο αριθμό των δόσεών τους.

Παράλληλα εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύονται τα έσοδα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αφού, όπως εξηγεί, πολλοί οφειλέτες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και θα εγκαταλείψουν τη ρύθμισή τους.

Επιπλέον, συνεχίζει ο κ. Στρατούλης, μπαίνουν εμπόδια στην οικονομική επανεκκίνηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Η αλλαγή εκ των υστέρων των όρων της ρύθμισης, που έχει ήδη λήξει, είναι πρωτοφανές πολιτικό γεγονός, που δε συνέβαινε ούτε σε κανονικές μπανανίες. Εκτός όλων των άλλων συνεπειών, είναι επιπλέον και ζήτημα Δημοκρατίας, της οποίας η υπεράσπιση είναι συνταγματικό δικαίωμα και υποχρέωση, όχι μόνο των θιγομένων, αλλά ολόκληρου του λαού» καταλήγει ο κ. Στρατούλης.

Σχετικές ειδήσεις