ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεραυνοί» Νικολόπουλου για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

«Κεραυνοί» Νικολόπουλου για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

«Άστραψε και βρόντηξε» ο πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος επαναφέροντας στη δημοσιότητα το μέγα σκάνδαλο που συνέβη από τον Αντώνη Σαμαρά, εις βάρος των Ελληνικών εργοστασίων φαρμάκων και που επί Αλ. Τσίπρα - εάν ψηφισθεί η νέα ρύθμιση- αφού τότε θα μπει οριστικό λουκέτο θα ολοκληρωθεί και θα οδηγήσει 11.000 εργαζομένους στην ανεργία.

Ο Νίκος Νικολόπουλος επανέλαβε όσα φοβερά είπε σήμερα στην αίθουσα της Βουλής ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ και πρόεδρος του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).

Για πρώτη φορά ακούστηκε μέσα στο ναό της Δημοκρατίας, με ονοματεπώνυμο ποιοι Έλληνες πολιτικοί έχουν μετατραπεί σε όργανο εκτέλεσης ενός «συμβολαίου θανάτου των Ελλήνων», κατ’ εντολή όπως είπε της τρόικας και των Γερμανών.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος έθεσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προ των ευθυνών τους, για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για τη χώρα, αλλά και 11.000 εργαζομένους στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η ψήφιση της διάταξης που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, κατ’ εντολή του Τζουζέπε Καρόνε και της τρόικας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ισραηλινών.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος - είπε ο Νίκος Νικολόπουλος - κατέθεσε Ερώτηση - καταπέλτη, στον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά για την αποδοχή της ανεκδιήγητης απαίτησης της κ. Μέρκελ να περικοπούν οι ζωές των Ελλήνων. Τότε συνέχισε ο Ν. Νικολόπουλος άλλα ΜΜΕ την απέκρυψαν και άλλα την λοιδόρησαν.

Σήμερα όμως μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες που έγιναν από το βήμα της Βουλής απεδείχθη πόσο δίκιο είχα και τότε, όπως και σήμερα, τόνισε ο Ν. Νικολόπουλος και συνέχισε:

Ο καθένας αντιλαμβάνεται, πως αν γίνουν πράξη οι απειλείς- απαιτήσεις της κ. Μέρκελ, το επώνυμο ελληνικό φάρμακο, με τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ, δεν θα μπορεί να ανταγωνιστεί τα ανώνυμα γενόσημα, που παράγουν οι πολυεθνικές, σε χώρες του Τρίτου κόσμου.

Έτσι οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα κλείσουν και οι 20.000 οικογένειες που τρέφει σήμερα ο κλάδος θα μείνουν στο δρόμο.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος αναρωτιέται τι ρόλο μπορεί να παίζει, στην πρωτοφανή επιμονή της Μέρκελ να περάσει τη ρύθμιση για τα φάρμακα-δολοφόνους, το γεγονός ότι η μεγαλύτερη γερμανική φαρμακοβιομηχανία γενοσήμων Ratiopharm εξαγοράστηκε πρόσφατα από τον ισραηλινό κολοσσό ανώνυμων γενοσήμων Teva.

Δεσμεύεται όπως είπε να ζητήσει από τους αρμόδιους Υπουργούς να έρθουν στη Βουλή και να απαντήσουν στις βαρύτατες κατηγορίες του γνωστού Βιομηχάνου ο κ. Δημ. Γιαννακόπουλος ο οποίος από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στους Βουλευτές μίλησε με μια φωνή υπέρ της πατρίδας, υπέρ των Ελλήνων εργαζομένων, υπέρ της Ελλάδας και όχι υπέρ των συμφερόντων των Ισραηλινών και των Γερμανών.

Ο αντιπρόεδρος της κορυφαίας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας δεν δίστασε μάλιστα να μιλήσει με ονόματα και να δείξει τους «υπεύθυνους» για όσα έχουν διαπράξει μέχρι σήμερα οι δανειστές, υλοποιώντας σε συνεργασία με Έλληνες πολιτικούς, τα ύποπτα σχέδιά τους, που στόχο έχουν να διαλυθεί το ελληνικό φάρμακο και να γεμίσουν τα ράφια των φαρμακείων και τα νοσοκομεία με αμφίβολης ποιότητας γενόσημα εταιρειών ισραηλινών συμφερόντων.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και βουλευτής Αχαΐας είπε:

«Τα ξεροκέφαλα ερωτήματα που τίθενται ενώπιον των συναρμοδίων Υπουργών είναι τα ακόλουθα και ζητούν καθαρές και πιστικές απαντήσεις.

  • Υπάρχει και εάν ναι ποιο είναι το σχέδιο Καρόνε;
  • Ποιο είναι το σχέδιο της τρόικας με το οποίο θέλει να κλείσει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία και να πάει όλη πίτα σε εταιρείες που εκπροσωπούνται από ισραηλινά συμφέροντα;
  • Εάν υπάρχει τέτοιο ανθελληνικό σχέδιο γιατί συνεργούν Έλληνες Υπουργοί ; Είναι ¨ στημένοι, βλάκες ή άσχετοι¨, όπως χαρακτηριστικά είπε και προκάλεσε όλους τους συναρμόδιους να απαντήσουν, ο Αντιπρόεδρος της κορυφαίας Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας;
  • Ισχύει ότι για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για το χώρο της Υγείας στο ελληνικό φάρμακο προστίθενται 3,42 ευρώ στο ΑΕΠ, ένας συντελεστής ο οποίος είναι πιο υψηλός και από τη ναυτιλία και από τον τουρισμό που όλοι καυχιόμαστε ότι είμαστε πρώτοι στον κόσμο;
  • Στον κλειστό προϋπολογισμό φαρμάκου (1,945 δισ. ευρώ) γιατί μέσα σ΄αυτό το ποσόν εντάσσονται τα εμβόλια, οι ανασφάλιστοι και το ΦΠΑ;
  • Σε ποια άλλη χώρα του κόσμου η πρόληψη να αποτελεί μέρος της δαπάνης;
  • Είναι γεγονός ότι θα χαθούν 11.000 θέσεις εργασίας, εάν θα ψηφισθεί το συγκεκριμένο άρθρο;
  • Είναι πιθανόν με το ίδιο άρθρο επιχειρήσεις δεκαετιών να κλείσουν;
  • Γνωρίζετε ότι με αυτή την νομοθετική πρωτοβουλία,το φθηνό ελληνικό φάρμακο θα αντικατασταθεί, με ξένο ακριβό φάρμακο;
  • Θα τολμήσετε να στείλετε στους οικονομικούς εισαγγελείς , στον εισαγγελέα κατά της διαφθοράς και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα πρακτικά της Βουλής 14-10-2015 στα οποία μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακόπουλος λέει:
  • Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι όταν κάποια στιγμή θα έχει ανάγκη η χώρα από ελληνικό, από εγχώριο φάρμακο θα γίνει φαντάζομαι μια Εξεταστική Επιτροπή. Εκεί θα καλέσετε τον κ. Λοβέρδο, τον κ. Σαμαρά, τον Παπασταύρου, τον Μιώνη, τον Ντέιντ Χάρις, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι.
  • Τότε, όμως, που όλα αυτά τα οποία λέω σήμερα θα αποδειχτούν, δυστυχώς τα εργοστάσιά μας δεν θα υπάρχουν. Θα έχουνε κλείσει, όπως έχουν κλείσει κλωστοϋφαντουργίες, όπως δεν έχουμε πλέον αγρότες, όπως δεν έχουμε τίποτα. Αν αυτό θέλετε, το βράδυ της Παρασκευής ψηφίστε “ναι”, αλλά να είσαστε έτοιμοι για τη δίνη του κόσμου και να ξέρετε ότι κανένας δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε.
  • Σας τα είπαμε, τα στοιχεία σας τα έχουμε δώσει και θα είσαστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό».
  • Προκειμένου με αφορμή τα παραπάνω και πρέπει να διαταχθεί δικαστική και οικονομική διερεύνηση;

Σχετικές ειδήσεις