ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Ο αντιμερκελιστής Τσίπρας φωνάζει τη μαμά Μέρκελ να μας κάνει «ντα» (video)

Μεϊμαράκης: Ο αντιμερκελιστής Τσίπρας φωνάζει τη μαμά Μέρκελ να μας κάνει «ντα» (video)

Δριμεία επίθεση, με το γνωστό λαϊκό του ύφος, εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, από το βήμα της Βουλής, για θράσος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του δε δίνει λευκή εξουσιοδότηση, ενώ υποστήριξε ότι στη Σύνοδο Κορυφής ζήτησε τη βοήθεια των επιτρόπων και των αρχηγών των άλλων χωρών για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα.

«Είπε στην κ. Μέρκελ ότι δεν θα ψηφίσει το αδελφό κόμμα το νομοσχέδιο, Έτρεξε σαν παιδάκι που φωνάζει τη μαμά του να μας κάνει ντα. Εσείς ο αντιμερκελιστής, πήγατε να τους βάλετε όλους να μας πουν να τα ψηφίσουμε; Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Θα ψηφίζουμε ότι είναι μη υφεσιακό, ότι είναι υπέρ του συμφέροντος της χώρας και θα καταψηφίζουμε ότι είναι αντιαναπτυξιακό, αντικοινωνικό. Εν λευκώ εξουσιοδότηση δεν θα σας δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «υφάρπαξε την ψήφο του λαού», ενώ όπως σημείωσε, αντίθετα από ό,τι του υποσχέθηκε, κανένα μέτρο με πρόσημο κοινωνικό ή αναπτυξιακό δεν έφερε, «και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσουμε ποτέ».

Απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης στις αναφορές του πρωθυπουργού για τη λίστα Λαγκάρντ, έκανε λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης, τονίζοντας ότι «η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο, δεν φοβάται τίποτα».

Αφού επέκρινε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε σχετικά με τα «πόθεν έσχες», κυβερνητικών στελεχών αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας έγινε δικαστής; Εξέδωσε απόφαση ότι όλοι είναι αθώοι. Πώς ενημερώθηκε; Είδε αυτά που λείπουν από τα πόθεν έσχες; Κι αν τα είδε πως εξέδωσε απόφαση; Δεν πρέπει αυτά να κινηθούν θεσμικά», συμπλήρωσε:

«Εμείς πιστεύουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, στους έντιμους δικαστές. Και αυτοί θα βγάλουν αποφάσεις. Ξεχάστε αυτά που ξέρατε, Δεν θα μας τρομοκρατήσετε. Εμείς δεν θέλουμε συμψηφισμούς. Όλα στο φως. Η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο, δεν φοβάται και μην προσπαθείτε να μας τρομάξετε. Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσετε, ούτε να τα βάλετε όλα σε ένα τσουβάλι και να πάτε να τα ισοσταθμίσετε. Συμψηφισμοί από μας δεν υπάρχουν».

Σε συνέχεια και των αναφορών για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απηύθυνε προς τα κυβερνητικά έδρανα το ερώτημα: «Μήπως είχε δει τι είχε γίνει και στη λίστα Λαγκάρντ και είχε στείλει την τελευταία βδομάδα τρεις εισαγγελείς και βγήκε να μας πει μην τολμήσει κανείς να σταματήσει την έρευνα. Γιατί; Αυτός ήταν ο εισαγγελέας; Αυτός ήταν η Δικαιοσύνη;»

«Εμείς πιστεύουμε στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και στους έντιμους δικαστές κι αυτοί θα εκδώσουν τις αποφάσεις. Όχι η κυβέρνηση. Όχι η εκτελεστική εξουσία», είπε ακολούθως και ξεκαθάρισε «Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσετε, ούτε να τα βάλετε σε ένα τσουβάλι και να πάτε να τα ισοσταθμίσετε. Συμψηφισμοί από μας δεν υπάρχουν».

Και κατέληξε: «Όποιος έχει κάνει τη ζημιά και έβαλε το δάχτυλο στο μέλι να βγουν όλα στο φως και να τιμωρηθεί, ανεξαρτήτως σε ποια παράταξη ανήκει. Η Ν.Δ. έχει καθαρό πρόσωπο και δεν φοβάται την οποιαδήποτε έρευνα γίνει από οποιαδήποτε στιγμή».

Σχετικές ειδήσεις