ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κουβέλης κλείνει το «μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κουβέλης κλείνει το «μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν αποκλείει μία «οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» της νέας Κίνησης που ηγείται, ο Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Free Sunday, ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μιλά για την ίδρυση της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Μία Κίνηση για την οποία υποστηρίζει πως δημιουργήθηκε, ώστε να συμβάλει στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου και της ενότητας των αριστερών δυνάμεων.

Κατά τον Φώτη Κουβέλη: «Η ριζοσπαστική και η ανανεωτική αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χώρος του αριστερού ευρωπαϊσμού, δεν έχουν λόγους πλέον να μην συναντηθούν». Επισημαίνει μεταξύ πως: «Το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνουμε προσδιορίζεται από ενωτική διάθεση, που προσωπικά δεν αποκλείω να οδηγήσει υπό προϋποθέσεις και σε οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ότι αφορά στην ανασυγκρότηση της Κεντοαριστεράς υποστηρίζει πως δε μπορεί να γίνει με «όρους κεντροδεξιάς» και «υπό την ηγεμονία και την κυριαρχία ιδεολογημάτων και πολιτικών, που σφράγισαν τη φυσιογνωμία της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

Ο Φώτης Κουβέλης παραπέμπει στην έννοια ενός «απατηλού πολιτικού ονείρου» για την Kεντροαριστερά, στην περίπτωση που «οι παράγοντες και τα πολιτικά υποκείμενα αυτού του χώρου αρνούνται να πάρουν διαζύγιο από το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν τους».

Σχετικές ειδήσεις