ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Κανένας δεν δικαιούται να πλαστογραφεί την ιστορία μας

Κουίκ: Κανένας δεν δικαιούται να πλαστογραφεί την ιστορία μας

Στις εκδηλώσεις για τη μνήμη του Παύλου Μελά, κορυφαία μορφή του Μακεδονικού Αγώνα, παραβρέθηκε σήμερα ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στο χωριό Παύλος Μελάς του Νομού Καστοριάς με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ως μέλος της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, εδώ μπροστά στην προτομή του Παύλου Μελά και έχοντας μόλις προχθές επισκεφθεί το Μουσείο της Βεργίνας, δεν μπορώ παρά να υπενθυμίσω ότι αυτά τα χώματα είναι της μίας και μοναδικής Ελληνικής Μακεδονίας. Κανένας δεν δικαιούται να πλαστογραφεί την ιστορία μας και κανένας δεν δικαιούται να μη σέβεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

«Και επειδή σε όλους είναι γνωστή η πολιτική μου καταγωγή, θέλω να υπενθυμίσω, ακόμα και στους επιλήσμονες της Νέας Δημοκρατίας, τη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Απρίλιο του 1992 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο κ. Κουΐκ, καταλήγοντας στις δηλώσεις του: «Θα μεταφέρω στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το αίτημα του Δήμαρχου Καστοριάς Ανέστη Αγγελή για μια μικρή οικονομική ενίσχυση του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα στην πόλη της Καστοριάς. το οποίο ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής είχε επισκεφθεί ως απλός επισκέπτης πέρυσι το Πάσχα».

Σχετικές ειδήσεις