ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Ελπιδοφόρα αρχή η Διεθνής Διάσκεψη για τον θρησκευτικό πλουραλισμό

Νικολόπουλος: Ελπιδοφόρα αρχή η Διεθνής Διάσκεψη για τον θρησκευτικό πλουραλισμό

«Η Διεθνής Διάσκεψη με θέμα ''Θρησκευτικός και πολιτιστικός πλουραλισμός και ειρηνική συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή'' που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών, καθιστά την πρωτεύουσα επίκεντρο ενός σημαντικού διαλόγου διεκκλησιαστικού, διαθρησκειακού και δια-πολιτικού, που στοχεύει στην ενοποίηση και την ειρήνευση στην ευαίσθητη ευρύτερη περιοχή μας, σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή».

Αυτό δηλώνει σε γραπτή του ανακοίνωση ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

«Η συνάντηση όλων αυτών των θρησκευτικών ηγετών και των πολιτικών προσωπικοτήτων είναι από μόνη της μια σπουδαία κίνηση, μια ελπιδοφόρα αρχή. Και μπορώ να πω ότι αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και υπερήφανος ότι πρόκειται για μιαν αξιέπαινη πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς, που αποσκοπεί όχι μόνον στην προστασία των χριστιανικών πληθυσμών, αλλά και στον εν γένει σεβασμό της πολυπολιτισμικότητας και της πολυθρησκευτικότητας στην χειμαζόμενη Μέση Ανατολή», πρόσθεσε ο κ. Νικολόπουλος.

«Παρά τις δραματικές συγκρούσεις και τις οδυνηρές επιπτώσεις τους, οφείλουμε όλοι να εργαστούμε για να φέρουμε την ελπίδα στον ιστορικό αυτό χώρο, να εξασφαλίσουμε συνθήκες ειρηνικής και αξιοπρεπούς συμβίωσης στους πονεμένους λαούς της ταραγμένης γειτονιάς μας», κατέληξε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Σχετικές ειδήσεις