ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς ενας άνεργος με εισόδημα 0,26 ευρώ έφτασε να οφείλει φόρο!

Πώς ενας άνεργος με εισόδημα 0,26 ευρώ έφτασε να οφείλει φόρο!

Την επιστολή ενός ανέργου με εισόδημα λιγότερα από ένα ευρώ, ο οποίος έφτασε να χρωστά φόρο 66 ευρώ δημοσιοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο …παθών υπήρξε άνεργος το 2013 και το 2014 και δεν είχε τίποτα στο όνομά του, αφού παρέδωσε και τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.
Όπως σημειώνει στην επιστολή του, εμφανίστηκε εισόδημα από κάποιους τόκους, ύψους …0,26 ευρώ και έφτασε να οφείλει φόρο.
Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριε Μιχελογιαννάκη, το 2013 και 2014 ήμουν άνεργος, φιλοξενούμενος, χωρίς σπίτι και χωρίς αυτοκίνητο (της πινακίδες της παρέδωσα τέλος του 2012).
Έκανα την δήλωσή μου 3/6/2015 και ο φόρος είναι 0. Στις 19/10/2015 βλέπω στην μερίδα μου και βλέπω ότι το σύστημά σας μου κάνει τροποποιητική και μου βγάζει φόρο να πληρώσω 65,99. Αυτό το έκανε διότι είχα δηλωθέν εισόδημα από τόκους 0,26 και δεν έβαλα Αποδείξεις, (στην δήλωση που έκανα δεν μου ζητούσε αποδείξεις).
Εγώ μόλις το είδα έκανα τροποποιητική με αποδείξεις και βγάζει 0 φόρο, αλλά μάλλον θα μου βάλετε πρόστιμο παραπάνω από 65,99 σαν εκπρόθεσμη. Τα έδειξα στην εφορία και ο υπάλληλος έβαλε τα γέλια.
Έκανα αγώνα για να ξαναβγείτε, διότι είχα την εντύπωση ότι θα βοηθήσετε τους φτωχούς. Μάλλον έκανα λάθος και θα κάνετε χειρότερα από τους προηγούμενους. Σας παρακαλώ θέλω να μου απαντήσετε».

Σχετικές ειδήσεις