ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα της αυριανής επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Το πρόγραμμα της αυριανής επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μάρτιν Σουλτς , τον Ζαν Άσελμπορν και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς μετά από την οποία θα γίνουν δηλώσεις.

Εκδήλωση για την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την χώρα μας προς το Λουξεμβούργο θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς , του υπουργού Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν , του αναπληρωτή υπουργού για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, καθώς και του Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Θα ακολουθήσει η επιβίβαση των προσφύγων σε αεροσκάφος εμπορικής πτήσης και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Μάρτιν Σουλτς , τον Ζαν Άσελμπορν και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και θα ακολουθήσει διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σουλτς μετά από την οποία θα γίνουν δηλώσεις .

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκο Ξυδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφτεί στις 11:30 το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Στο συγκεκριμένο χώρο θα γίνει και μια μικρή εκδήλωση προς τιμήν των εθελοντών.

Εν συνεχεία ο κ. Σουλτς συνοδευόμενος, πάντα, από τον Νίκο Ξυδάκη και τον Γιάννη Μουζάλα θα επισκεφθεί στις 12:30 το κέντρο προσφύγων στο Βοτανικό.

Σχετικές ειδήσεις