ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μυαλό των τεσσάρων υποψηφίων για την προέδρια της Ν.Δ

Στο μυαλό των τεσσάρων υποψηφίων για την προέδρια της Ν.Δ

Λίγες μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στη Ν.Δ. οι τέσσερις υποψήφιοι προσαρμόζουν τις στρατηγικές τους, μελετώντας τις έρευνες με τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία τους.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις –με όλη την επισφάλεια που έχουν λόγω της μεγάλης δυσκολίας εντοπισμού της πραγματικής εκλογικής βάσης που θα προσέλθει στις κάλπες- δείχνουν μια υπεροχή του Β. Μεϊμαράκη και μάλιστα με τάσεις αυξητικές, στη δεύτερη θέση τον Απ. Τζιτζικώστα ο οποίος ξεκίνησε δυναμικά αλλά εμφανίζει στασιμότητα, στην τρίτη τον Κυρ. Μητσοτάκη και στην τελευταία τον Άδ. Γεωργιάδη.

Σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα δεύτερου γύρου, οι εκτιμήσεις των δημοσκόπων είναι ότι αν στις κάλπες προσέλθουν λίγοι, τότε είναι πιθανή η εκλογή Μεϊμαράκη απ’ τον πρώτο γύρο.

Αν, αντίθετα, η προσέλευση είναι αυξημένη (πάνω από 200.000), τότε το πιθανότερο είναι να απαιτηθεί και δεύτερος γύρος, μάλλον μεταξύ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα.

Στην τελική ευθεία προς τις εσωκομματικές κάλπες λοιπόν ο Μεϊμαράκης ακολουθεί την στρατηγική... ακινησίας.
Δηλαδή μια πορεία «σιωπηρή», με τις αναγκαίες μόνο εμφανίσεις, ώστε να μην πέσουν τα ποσοστά του, μια «ασφαλή» πορεία, χωρίς πόλωση.

Ποντάρει ακόμα στην προσδοκία, ότι τις τελευταίες μέρες θα δηλώσουν στήριξη στο πρόσωπό του κι άλλα στελέχη και βουλευτές, λόγω της παράστασης νίκης υπέρ του.

Ο Απ. Τζιτζικώστας βλέποντας μια σοβαρή διαφορά υπέρ του βασικού του αντιπάλου, του Μεϊμαράκη, ακολουθεί ήδη μια στρατηγική έντονης κριτικής εναντίον του, με βασικά επιχειρήματα ότι η εκλογή του θα σημαίνει στασιμότητα, πολιτική ακινησία, έλλειψη των στοιχείων ανανέωσης που χρειάζεται το κόμμα και –τελικά- θα ισχυρίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας θέλει για αντίπαλο τον Μεϊμαράκη επειδή αυτό τον βολεύει.
Ωστόσο ο Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να μην απαντά στις επιθέσεις Τζιτζικώστα και αυτό εν μέρει ακυρώνει τη στρατηγική του περιφερειάρχη, ο οποίος επίσης έχει αποφασίσει να πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να προκαλεί τον Μεϊμαράκη για ένα ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, κάτι πάντως που δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Θα «παίξει» επίσης με το επιχείρημα, ότι αυτός εκφράζει την μεταρρυθμιστική τάση του κόμματος.

Ο Άδ. Γεωργιάδης θα συνεχίσει τις ανά την Ελλάδα περιοδείες του και θα προβάλλει το επιχείρημα, ότι μόνο αυτός μπορεί να προκαλέσει πόλωση με την κυβέρνηση και τον Τσίπρα, ότι... αυτόν φοβούνται στο Μαξίμου, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι στο Μαξίμου... προσεύχονται για την εκλογή του επειδή τον θεωρούν ότι θα συρρικνώσει στον ακροδεξιό χώρο τη Ν.Δ., αν και γνωρίζουν ότι... παρά τις προσευχές τους η εκλογή του αποκλείεται.
Επίσης κι αυτός θα χρησιμοποιεί ως επικοινωνιακό όπλο την σχεδόν καθημερινή πρόκληση προς τους συνυποψηφίους του για ντιμπέιτ...

Σχετικές ειδήσεις