ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταρρέει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου

Καταρρέει η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου

Ραγδαίες θα είναι για μια ακόμη φορά οι πολιτικές εξελίξεις, καθώς μόλις δύο μήνες μετά την επανεκλογή της, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου καταρρέει και όλα δείχνουν πως σύντομα θα απολέσει για μια ακόμη φορά τη δεδηλωμένη - Είναι προφανές ότι οι «διορισμένοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (που εξελέγησαν με λίστα) δεν μπορούν ούτε αυτοί να κρατήσουν την κυβερνητική συνοχή - Η χθεσινή (19/11/2015) ψηφοφορία ήταν μόνο η αρχή

Η άρνηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη να ταυτιστεί με την καταστροφή χιλιάδων οικογενειών που θα χάσουν το σπίτι τους, αποτέλεσε το πρώτο ηχηρό ράπισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να ξεπέρασε το σκόπελο ως προς την ψηφοφορία, αφού αντικαταστάθηκε άμεσα από τον κ. Βερναρδάκη, πλην όμως οι βραδινές εξελίξεις ήταν ακόμα πιο «τραυματικές» για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο.

Ο Στάθης Παναγούλης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Νικολόπουλος από την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ήταν αυτοί που όρθωσαν και μάλιστα με βροντερό τρόπο το ανάστημά τους και ως γνήσιοι πατριώτες δεν υπέγραψαν την καταδίκη δεκάδων χιλιάδων ελληνικών οικογενειών.

Και από τη στιγμή που Τσίπρας και Καμμένος επέλεξαν και μάλιστα... προκαταβολικά, θέλοντας να προλάβουν τις επόμενες διαρροές, να διαγράψουν τους δύο βουλευτές, η κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε πια στους μόλις 153 βουλευτές. Και αυτός ο αριθμός σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να προσφέρει «ασφάλεια» στη συγκυβέρνηση, τέτοια τουλάχιστον, που να της επιτρέψει να περάσει από τη βουλή, το επόμενο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που θα οδηγήσουν στον ξαφνικό «θάνατο» εργαζόμενους και συνταξιούχους, αλλά και τους αγρότες όλης της χώρας.

Ήδη, ακούγονται οι πρώτοι... ψίθυροι για την επικείμενη πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς οι διαρροές στα επόμενα νομοσχέδια θα είναι τέτοιες που δεν θα αφήνουν κανένα περιθώριο στον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία.

Όλα τα ενδεχόμενα είναι πια ανοικτά και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και αναπόφευκτες, αφού γίνεται λόγος από το ενδεχόμενο προκήρυξης νέων εκλογών, μέχρι εκείνο της παραίτησης Τσίπρα και του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

Το βέβαιο είναι πως μία ακόμη μνημονιακή διακυβέρνηση, μια ακόμη κυβέρνηση που πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού έβαλε εκείνα των τροϊκανών και των τραπεζών, καταρρέει σαν... χάρτινος πύργος.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος πληρώνουν με το... καλημέρα της δεύτερης θητείας τους, την αθέτηση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεών τους, αφού κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να τους συγχωρέσει το γεγονός πως με νόμο πια, ξεχνώντας όσα οι ίδιοι φώναζαν προεκλογικά, οδηγούν χιλιάδες πρώτες κατοικίες στα χέρια τραπεζιτών και ξένων funds.

Πλέον, οι 153 που θα κληθούν να σηκώσουν ένα τεράστιο ηθικό βάρος, δεν πρόκειται να αντέξουν την πίεση των τοπικών κοινωνιών. Γνωρίζουν, άλλωστε, πως απέναντί τους έχουν πια, το σύνολο του ελληνικού λαού. Και αυτό θα το αντιληφθούν και στην πράξη –αργά ή γρήγορα- μόλις έρθει και πάλι το πλήρωμα του χρόνου και οδηγηθεί η χώρα σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση.

Μέχρι να βρεθούν εκείνοι οι πατριώτες πολιτικοί που θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο διακυβέρνησης, ικανό να βγάλει την πατρίδα από το αδιέξοδο και να σώσει τους πολίτες της από τον αργό θάνατο και την καταστροφή των μνημονίων. Ένα σχέδιο που θα είναι σε θέση να το εφαρμόσουν και μετεκλογικά, χωρίς να εξαρτώνται από τις διαταγές των τροϊκανών και της Μέρκελ.

Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα, πολύ πιο σύντομα απ’ ότι περίμεναν οι σημερινοί κυβερνώντες.

Ο ελληνικός λαός δεν ανέχεται την εθνική προδοσία και το έχει αποδείξει.

Αυτοί που σήμερα δηλώνουν αριστεροί και διαλύουν τα πάντα θα οδηγηθούν εκεί που οδηγήθηκαν και οι προκάτοχοί τους.

Στην πολιτική απομόνωση...

Σχετικές ειδήσεις