ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου - ΣΥΡΙΖΑ: Όνειρα θερινής νυκτός τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση

Σβίγκου - ΣΥΡΙΖΑ: Όνειρα θερινής νυκτός τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση

Όνειρα θερινής νυκτός της διαπλοκής και της ΝΔ, χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου τα σενάρια περί συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του STAR, η κ. Σβίγκου, ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μην αποδειχθεί ανθεκτική στη θέσπιση των μέτρων που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή, υπογράμμισε ότι «οι βουλευτές, που είναι αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γνώση και της συμφωνίας η οποία ψηφίστηκε, όπως βέβαια τη συμφωνία γνώριζε και ο ελληνικός λαός που επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποιήσει».

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν εξαντλείται ούτε στην υλοποίηση, ούτε στη διαχείριση του μνημονίου. Χρειάζεται να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα και σε επίπεδο κράτους και σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης και σε επίπεδο ενός νέου φορολογικού συστήματος δίκαιου και αναδιανεμητικού. Οπότε, θα κριθούμε ως προς αυτά και θεωρώ ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι αρκετή για να μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο ερώτημα αν η κυβέρνηση έχει plan B για να χτίσει ευρύτερες συμμαχίες και αν είναι έτοιμη να χτυπήσει την πόρτα του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού απάντησε: «Ούτε εκλογές, ούτε οικουμενικές κυβερνήσεις, που είναι όνειρα θερινής νυκτός και της διαπλοκής και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γιατί θέλουν να συνεχίσουν αυτό το οποίο ξεκίνησαν».

Αναφερόμενη στις δυσκολίες που έχει μπροστά της η κυβέρνηση και η χώρα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν ότι υπάρχει μια «κοιλάδα μνημονιακής ευφορίας», ένα «success story».

«Λέμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, ότι σε μια σειρά πραγμάτων η κοινωνία και η οικονομία έχουν ισοπεδωθεί, και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ανάσες και στην οικονομία, αλλά κυρίως και με βάση αυτά που θα γίνουν στην οικονομία, να δώσουμε ανάσες και στην κοινωνία. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και με το χθεσινό νομοσχέδιο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», είπε η Ράνια Σβίγκου και κατηγόρησε τη ΝΔ και εκπροσώπους της ότι επιδίδονται σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ δημαγωγίας και λαϊκισμού, σε μια αντιμνημονιακή ρητορεία.

Στο σημείο αυτό δε υπογράμμισε πως «θα έπρεπε κάποια στιγμή και η ΝΔ να κάνει την αυτοκριτική της, γιατί είναι σαν να κατέβηκε τώρα στη χώρα με ελικόπτερο».

Σχετικές ειδήσεις