ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Έμμεση παραδοχή ότι ήταν δύο οι ύποπτοι για τρομοκρατία που ταυτοποιήθηκαν στην Ελλάδα

Μουζάλας: Έμμεση παραδοχή ότι ήταν δύο οι ύποπτοι για τρομοκρατία που ταυτοποιήθηκαν στην Ελλάδα

Για δύο άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατία «πλήρως ταυτοποιημένα με δακτυλικά αποτυπώματα στην Ελλάδα», έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Κατά την επίσκεψή του στην Ειδομένη, όπου έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες πρόσφυγες, ο κ. Μουζάλας απάντησε στις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ ότι ο «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ είχε περάσει από την Ελλάδα.

Όπως τόνισε, «δύο που βρέθηκαν ότι πέρασαν από την Ελλάδα είναι πλήρως ταυτοποιημένοι με δακτυλικά αποτυπώματα που δείχνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Αυτό που μας έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση να κάνουμε και απ' ότι φαίνεται όχι τυχαία και οι δύο πέρασαν μέσα από τις διαδικασίες της Ε.Ε. Αλλά επειδή δύο, δέκα, είκοσι πέρασαν από την Ελλάδα συνδέουν γραμικά τους πρόσφυγες με την τρομοκρατία. Οι άλλοι έξι είναι από το Βέλγιο και τη Γαλλία. Δηλαδή θα πρέπει να με ρωτήσετε τι να κάνουμε για τους Βέλγους και την τρομοκρατία;» είπε ο υπουργός.

Νωρίτερα οι Γαλλικές Αρχές έστειλαν επίσημα στο αρχηγείο ΕΛΑΣ έγγραφο ότι τελικά και ο δεύτερος τζιχαντιστής έχει περάσει από την Ελλάδα τους προηγούμενους μήνες.

Αναφερόμενος ο κ. Μουζάλας στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρόσφυγες, δήλωσε ότι «ξεκίνησε από τη Σλοβενία και συνεχίστηκε σαν ντόμινο και έχουν απαγορεύσει την επανεισδοχή μεταναστών».

«Υπάρχει ένα πρόβλημα. Νομίζω ότι η απαγόρευση εισόδου σε χώρες ανθρώπων με συγκεκριμένη καταγωγή θα συνεχιστεί. Εχουμε σχέδιο πώς να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν προς τα κάτω και να απεγκλωβιστεί η περιοχή» τόνισε επίσης.

Σχετικές ειδήσεις