ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υπουργός Παιδείας σκοπεύει να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών;

Ο υπουργός Παιδείας σκοπεύει να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών;

Τι αποκαλύπτεται από έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης για το μέλλον του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία και ποια «παράθυρα» αφήνει για την ενδεχόμενη κατάργησή του.

Όπως αποκάλυπτει το ecclisiaonline, ο Νίκος Φίλης σκοπεύει να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από «ομολογιακό», θέλει να μετατρέψει το μάθημα των Θρησκευτικών σε «θρησκειολογικό».
Αυτό προκύπτει από έγγραφη απάντηση στη Βουλή την οποίαν έδωσε ο υπουργός Παιδείας σε ερώτηση του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Στο επίμαχο έγγραφο –το οποίο επικαλείται το ecclisiaonline- ο Νίκος Φίλης αναφέρει τα παρακάτω:

«Για ιστορικούς λόγους το μάθημα των θρησκευτικών στη χώρας μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα. Αυτό, συνιστά έναν αναχρονισμό που τον αντιλαμβάνονται και φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι. Είναι αναγκαία η αναμόρφωση των θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκευτικών, ώστε, να γίνει μάθημα θρησκειολογίας, γνώσης των θρησκειών, με την ιδιαίτερη παρουσίαση του πολιτισμικού ρόλου της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, θεσμικά αρμόδιο, επεξεργάζεται σχετικές προτάσεις. Στόχος του ΥΠΠΕΘ είναι η αναβάθμιση του περιεχομένου και του τρόπου διδασκαλίας του εν λόγω μαθήματος, ώστε να ανανεωθεί και να εμπλουτιστεί με βάση της ανάγκες της σύγχρονης ελληνικής εκπαίδευσης».

Σχετικές ειδήσεις