ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ: «Κουρελόχαρτο» και το καταστατικό του κόμματος

Εκλογές ΝΔ: «Κουρελόχαρτο» και το καταστατικό του κόμματος

Η κατρακύλα στη ΝΔ δεν έχει τέλος - Ο Μεϊμαράκης με την ιδιότητα του Προεδρεύοντος Αντιπροέδρου, ορίζει (παράτυπα) Αντιπρόεδρο της ΝΔτον Πλακιωτάκη- Απίστευτα πράγματα που μειώνουν ακόμα περισσότερο το κύρος της ΝΔ.

Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΟΡΙΖΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ

Μετά το φιάσκο της προηγούμενης Κυριακής, οι ερασιτεχνισμοί συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς στη ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε σήμερα δημοσίως ότι παραδίδει τη μεταβατική προεδρία της ΝΔ σε άλλον Αντιπρόεδρο:

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχες της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και παντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο προσωπο μου χυδαία και ανήθικη και επειδή εχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι παρα πολύ στενοχωρημένοι για να αποκλιμακώσω την ένταση, όρισα τον Πλακιωτάκη ως αντιπρόεδρο και παραδίδω την μεταβατική προεδρία της ΝΔ συνεχίζοντας την υποψηφιότητα μου».

Εδώ κάπου αρχίζει ο απόλυτος παραλογισμός.

Mπορεί ο Μεϊμαράκης να ορίζει αντιπροέδρους;

Το ερώτημα δεν είναι φιλολογικό, αλλά ουσιαστικό, διότι όπως είχαμε επισημάνει από το Newsbomb.gr με παλαιότερη αρθογραφία ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι Πρόεδρος του κόμματος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSBOMB

Από τις διατάξεις του καταστατικού της ΝΔ γίνονται σαφή τα εξής:

- Πρόεδρος του Κόμματος, με πλήρεις αρμοδιότητες, είναι ο εκλεγμένος κατά τις διατάξεις του Καταστατικού.

- Όταν ο εκλεγμένος Πρόεδρος παραιτηθεί, τότε οφείλει, κατ’ αρχήν, να παραμείνει Πρόεδρος και έχει όλες τις εξουσίες του Προέδρου, άρα και την εξουσία να ορίζει Αντιπρόεδρο.

- Ο τέως Πρόεδρος του Κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς, πριν παραιτηθεί, όρισε με απόφασή του ως Αντιπρόεδρο τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 2 υποπαράγραφος 8 του Καταστατικού και ακολούθως παραιτήθηκε.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία

Οπότε γίνεται σαφές ότι ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, είναι Προεδρεύων Αντιπρόεδρος του Κόμματος και όχι Πρόεδρος αυτού και είναι απορίας άξιον πώς είναι δυνατόν να ορίσει περαιτέρω άλλους Αντιπροέδρους, τη στιγμή που η εξουσία ορισμού Αντιπροέδρων ανήκει αποκλειστικά στον εκλεγμένο Πρόεδρο και όχι στον εκτελούντα προσωρινά χρέη Προέδρου Αντιπρόεδρο.

Συμπερασματικά καταλήγουμε στην παρακάτω εκτίμηση η οποία αποτελεί κοινό τόπο αρκετών νομικών κύκλων και έμπειρων πολιτικών στελεχών:

Ο εκτελών προσωρινά χρέη Προέδρου ορισθείς Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν δύναται να ορίσει περαιτέρω άλλον Αντιπρόεδρο, διότι στερείται τέτοιας αρμοδιότητας.

Στην περίπτωση που υποβάλλει την παραίτησή του, χρέη προσωρινού Προέδρου ασκεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, οπότε, τότε, χρέη Προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ασκεί ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Σχετικές ειδήσεις