ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα Μνημόνια

Λαφαζάνης: Ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα Μνημόνια

«Οι διαφορές των κομμάτων δεν αφορούν το μνημόνιο, αλλά το ποιοι θα φορτώσουν και σε ποιούς, το πολιτικό κόστος της εφαρμογής του μνημονίου», σημειώνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δήλωσή του για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και κάνει λόγο για αρχηγούς κομμάτων που «δίνουν όρκους πίστης και αφοσίωσης στο τρίτο μνημόνιο και τα μέχρι τώρα μνημονιακά τετελεσμένα».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα και ο λαός μας δεν έχει να περιμένει τίποτα, παρά μόνο τη συσσώρευση νέων ερειπίων, από αρχηγούς κομμάτων που είναι βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στην υποτέλεια, συμπεριφέρονται υπηρετικά απέναντι στη γερμανόδουλη Ευρώπη και δίνουν όρκους πίστης και αφοσίωσης στο τρίτο μνημόνιο και τα μέχρι τώρα μνημονιακά τετελεσμένα.

Η σύσκεψη των αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσε ότι οι διαφορές μεταξύ των συμμετεχόντων δεν αφορούν το ίδιο το μνημόνιο αλλά το ποιοι θα φορτώσουν και σε ποιούς το πολιτικό κόστος της εφαρμογής του, η οποία οδηγεί στο σφαγιασμό των συντάξεων και την περαιτέρω φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων, μαζί με την πλήρη εξαθλίωση των οικονομικά πιο αδύνατων.

Αυτήν την ώρα είτε μια βαθιά αντιμνημονιακή προοδευτική ανατροπή θα δώσει ανάσα και ελπίδα στη χώρα είτε η Ελλάδα θα συνεχίσει να βουλιάζει στο τέλμα και στα αδιέξοδα κάτω από την αποικιοκρατική μπότα της Ε.Ε. και του ΔΝΤ».

Σχετικές ειδήσεις