ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόλυτη επιβεβαίωση του Newsbomb.gr για το τηλεφώνημα Καραμανλή στον Τσίπρα

Απόλυτη επιβεβαίωση του Newsbomb.gr για το τηλεφώνημα Καραμανλή στον Τσίπρα

To Newsbomb.gr, με αποκλειστικό ρεπορτάζ του στις 18 Ιουνίου 2015, είχε αποκαλύψει πρώτο την τηλεφωνική επικοινωνία του Κώστα Καραμανλη με τον Αλέξη Τσίπρα,λίγο προτού ο πρωθυπουργός μεταβεί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, που οδήγησε στην υπογραφή του «Μνημονίου 3».

ΤΟ NEWSBOMB.GR ΕΙΧΕ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Όπως μπορείτε να δείτε και από τη σχετική δημοσίευση, αντικείμενό της συζήτησης των δυο ανδρών ήταν η εν εξελίξει τότε διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, που έχει φτάσει σε οριακό σημείο.

Ακριβώς έξι μήνες μήνες μετά, πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επιβεβαίωσαν ότι ο Κ. Καραμανλής είχε επικοινωνήσει μία φορά τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα και συγκεκριμένα στις 10 Ιουλίου, λίγο προτού εκείνος μεταβεί στις Βρυξέλλες για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, που οδήγησε στην υπογραφή του «Μνημονίου 3».

Ο Κ. Καραμανλής φέρεται να είπε στον νυν πρωθυπουργό: «Κάνε το χρέος σου, η χώρα βυθίζεται!».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού και δεν δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα, καθώς δεν υπήρχε, όπως ειπώθηκε, καμία απολύτως πρόθεση του K. Καραμανλή να χρησιμοποιηθεί αυτή η επαφή για μικροπολιτικούς σκοπούς.

Παράλληλα, οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επέκριναν τα όσα είχε δηλώσει χθες, Πέμπτη (17/12/2015) ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος για «ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας του Κ. Καραμανλή με τον Αλ. Τσίπρα». «Εκφράζει προσωπικές του απόψεις, δεν απηχούν τις θέσεις του Καραμανλή», είπαν χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις