ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουπλής: Το ΠΑΣΟΚ έχασε την ευκαιρία επανασύνδεσης με τις ρίζες του

Κουρουπλής: Το ΠΑΣΟΚ έχασε την ευκαιρία επανασύνδεσης με τις ρίζες του

Άνοιγμα στους απλούς ανθρώπους της παραδοσιακά δημοκρατικής παράταξης «να συστρατευτούν στη καθαρή λαική εντολής της 20ης Σεπτεμβρίου», για πολιτική σταθερότητα, κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη του στην "real news", υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «συνεννόηση δεν σημαίνει συγκυβέρνηση αλλά συνευθύνη με βάση τον ρόλο του καθενός».

Η διευκρίνηση αφορά σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον Β. Λεβέντη ή το ΠΑΣΟΚ. Για το τελευταίο επισημαίνει ότι «αδυνατεί να αποδεσμευτεί από την δεξιά αντζέντα». Σχολιάζοντας την στάση του στο Συμβούλιο των Αρχηγών, τονίζει ότι παρά τις όποιες ενστάνσεις του, όφειλε να προχωρήσει στην πολιτική του αυθυπέρβαση και να συμφωνήσει στην ενιαία γραμμή υπεράσπισης της ιερής υπόθεσης των συντάξεων. Με την στάση του αυτή, τονίζει έχασε την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με τις παλιές του κοινωνικές ρίζες και να αποκαταστήσει τη σχέση του με τους αδυνάτους.

Ωστόσο συμφωνεί με την πρόταση της Φ. Γεννημάτα για την συγκρότηση «εξεταστικής από την ΟΝΕ μέχρι σήμερα», ενώ για την πρόσκληση επιστροφής των ψηφοφόρων, που απευθύνει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουρουμπλής εκτιμά ότι το "αξιακό φορτίο της 3ης Σεπτέμβρη δεν μπορεί να εκφραστεί με επιλογές που πλήττουν τις κοινωνικές συμμαχίες που σφυρυλατήθηκαν εκείνη την εποχή. Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για ευρύτερες κοινωνικές συγκλίσεις απηχούν τη νέα πραγματικότητα, όσοι επιμένουν να την αγνοόυν μάλλον ενδιαφέρονται για την πολιτικής τους επιβίωσση", σημειώνει.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλά επίσης για τις αλλαγες που προετοιμάζει με την εφαρμογή ενός μοντέλου πολυεπίπεδης διακυβέρνησης που θα διασφαλίζει την ισοπολιτεία και την ισόρροπη ανάπτυξη, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την επαναξιολόγηση των δομών, ενώ για τα αποθεματικά των δήμων στην ΤτΕ απαντά ότι «βεβαίως εαν υπάρχουν αποθεματικά το κράτος πρέπει να παρέχει την δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση να τα χρησιμοποιεί όποτε θέλει, αλλα και η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να διατηρεί καταθέσεις σε τράπεζες με μικρότερο επιτόκιο από το διαυθέσιμο της ΤτΕ».

Σχετικές ειδήσεις